Nnywellness.com

Hva er det annerledes soner for HDTV antenner?


Hva er det annerledes soner for HDTV antenner?

Til Consumer Electronics Association har utpekt syv soner for HDTV antenner. En sone beskriver mottaksforhold for TV i et bestemt geografisk sted med hensyn til en bestemt kilde. For eksempel blir mottaksforhold mye bedre fra en nærliggende overføring system enn en stasjon som kringkaster lengre bort. Hver sone krever en annen type utendørs antenne å plukke opp sendinger.

Gule sonen

Denne sonen blir best signalmottak og finner der hvor kringkasting ligger geografisk plassering av mottak TV. Liten omni eller flere retninger antenner er anbefalt for denne sonen. Det kan også være mulig å få god mottakelse med innendørs HDTV antenne.

Grønn sone

Den grønne sonen krever et middels omni eller mult-retningsbestemt utendørs antenne. I denne sonen signalet er litt svakere som det i den gule sonen. Imidlertid kan det være mulig å få en resepsjon med en innendørs HDTV-antennen.

Lys grønn sone

Stor omni eller flere retninger antenner eller liten retningsantenner for å få mottak i denne sonen. Denne typen antenne kan imidlertid mislykkes hvis det høye bygninger eller fjell i geografisk plassering av mottak TV, som tilfellet antenne egnet for den røde sonen ville være nødvendig.

Rød sone

I denne sonen er middels retningsantenner nødvendig. Denne antennen er den vanligste typen som brukes, og er også egnet for enten gul, grønn eller lys grønn sonene hvis det er mye høye strukturer rundt.

Blå sone

I sonen blå er HDTV signalet svak så en middels retningsbestemt antenne med en forforsterker eller en stor retningsbestemt antenne er nødvendig for en kringkasting i dette området. Disse antennene installeres høyt på hustakene.

Violet sone

Å motta sendingene i denne sonen en stor retningsbestemt antenne med en forforsterker er nødvendig. Høy, taket installasjon er også nødvendig.

Rosa sone

Denne sonen mottar svakeste signalet, og det krever en stor retningsbestemt antenne med en kraftigere forforsterker enn den som brukes i sonen fiolett. Antenner i fiolett og rosa soner må være installert av fagfolk, og de vet hvilken forforsterker er riktig å bruke.