Nnywellness.com

Historien om Camaro


Chevrolet Camaro er en av de mest ikoniske av amerikanske-laget muskel biler. I 1967, Camaro ble ansett som General Motors svar på Ford Mustang. Camaro utviklet om flere tiår og ble gjenfødt med bilens femte generasjon, er det fortsatt en av faktorer i innenlandsk sportsbil markedet.

Fødselen av Camaro

Den første Chevrolet Camaro ble tilgjengelig i 1967 for en foreslått salgspris av $2,466. Den opprinnelige kropp stilen var basert på Chevys fornyet Nova. Den nyopprettede Camaro var imidlertid mer tett og mer robust enn Nova. Under panseret på Camaro unibody var strukturen Chevy's 230-kubikk tomme rette seks motor og en tre-trinns manuell girkasse.

Chevy tilbudt Camaro med to trim pakker, Rally sporten, som var sentrert på utseende, og Super Sport, som var basert på ytelse. To kan også bestilles sammen å gjøre Camaro RS/SS.

Camaro andre generasjon

I 1970, ble den andre generasjon av Camaro født. Den andre generasjonen var fortsatt basert på Nova, men det var større og tyngre enn den forrige modellen. Det var ikke lenger tilgjengelig som en cabriolet. Mens Chevy bygget opp hestekrefter i den tidligere versjonen av Camaro, forårsaket nye offentlige forskrifter Chevy å redusere Camaro hestekrefter. Chevy droppet sin nye 360-hestekrefter, 350 LT-1 motoren i noen versjoner av andre generasjon.

Camaro utvendig endringen, med større støtfangere og en ny plast nese å overholde nye sikkerhetsforskrifter. Også i 1973 ble Type LT tilgjengelig, som tilbød en luksuriøst interiør og standard V8-motor. I 1974 Rally Sport pakken gjorde vei for Camaro Berlinetta. Sporty og kraftig Camaro Z28 debuterte også.

Teknologi føre til slutten av den andre generasjonen som innebygde motoren datamaskiner banet vei for neste generasjon av denne muskelbil.

En mindre og Sporty tredje generasjon

Tredje generasjon av Camaros banet vei for en nye Camaro. Slighly mindre Camaros var først med fabrikkinstallert drivstoff injeksjon. Noen av disse nye Camaros var installert med firetrinns automatiske girkasser og firesylindrede motorene. Den store hestekrefter generert av tidligere inkarnasjoner var dempet litt under disse årene. Camaro var tilgjengelig i tre stilarter: Sport Coupe, Berlinetta og Z28.

I 1985 lanserte Chevrolet Camaro IORC-Z, som ble oppkalt etter International Race of Champions, en konkurranse som har Camaros. IORC inneholdt unike grafikk og større hjul. Stor forbedring kom med den IORC innstilt port injeksjon som produserte en fleksibel 215 hestekrefter.

I 1987, Type LT erstattet Berlinetta modellen og var også tilgjengelig som en cabriolet.

Chevy avsluttet IORC med 1990-modellåret, etter Dodge ble sponsor av International Race of Champions. I 1992, hadde tredje generasjon av Camaro gjennomført.

Fjerde generasjon

1993 modellåret ga veien til fjerde generasjon Chevrolet Camaro. Endringene i fjerde generasjon var ikke så drastisk som de hadde vært med tredje generasjon. Den nye versjonen inkludert plast støtfangeren foran, et foran suspensjon, rack og pinion styring og en litt mer elegant profil.

I 1998 fikk Camaro ny front fascia design. Bortsett fra fysisk endringen brakt 1998 inkludering av LS-1 V-8 (C5 Corvette 305-hestekrefter, aluminium små-blokk motor) i Z28. Men ble dager Camaro nummerert. I 2002, opphørte etter at bilens 35te jubileum, Chevrolet produksjonen av Camaro.

Femte generasjon: en gjenfødelse av kule

En full styrke markedsføringskampanje av Chevrolet introdusert etterlengtede relansering av Camaro. Kjennetegnet fremtredende i blockbuster filmer som "Transformers", ble den femte generasjon Camaro tilgjengelig som en 2010 modell tidlig i 2009. Utseendet på gjenfødt Camaro styling er veldig lik den på den første generasjon; imidlertid 2010 har en huskier holdning og er tykkere i den bakre enden. Det er bare tilgjengelig som en coupe i LS, LT og V-8-drevet SS modeller.

LS og LT trim nivåer er drevet av en 3.6 liters V-6 motor som produserer 300 hestekrefter. SS har en 6,2-liters V-8 som leverer 426 hestekrefter med en manuell girkasse, eller 400 hestekrefter med automatgir.

En RS utseende pakke er også tilgjengelig og legger større hjul, en hekkspoiler, HID frontlykter og røkt baklysene.