Nnywellness.com

Historien om Suzuki sykler


Historien om Suzuki sykler

Suzuki Motor Corporation begynte som veving veven produsent i Japan, og deretter diversifisert i biler før andre VERDENSKRIG intervenerte og stanset produksjonen. Selskapet begynte å produsere motoriserte sykler etter krigen, og fikk et rykte som en tøff konkurrent i to-takts motorsykkelmotor racing konkurranse. I dag, er Suzuki kjent som en premier gaten og racing motorsykkel builder.

Første sykler

Suzuki begynte produksjon motorsykler med enkel to-takts motorer i 1952, og senere tresylindret vannkjølt GT750.

Østtyske teknologi

Suzuki ansatt Ernst Degner, en tysk motorsykkelen racer som hoppet av til Vest-Tyskland i 1961, og som brakte med seg totaktsmotor teknisk ekspertise som hjalp Suzuki vinne 1962 verden veien Racing mesterskap i 50cc klassen.

Amerikanske markedet

I 1963, Suzuki opprettet den amerikanske Suzuki Motor Corporation, åpnet et kontor i Los Angeles og begynte konkurrerer mot Honda.

Første fire-takts

Den GS400 og GS750, med beefier firetaktsmotoren, debuterte i 1976 og sementert Suzuki legitimasjon som premier sport motorsykkel produsent.

History Maker

Sport motorsykkelen GSX-R1000 ble introdusert i 2000, og ble mest solgte 1 000cc sykkelen i motorsykkel historie.

Racing partnerskap

Rizla produkter sponset Suzuki å konkurrere som Rizla Suzuki Sperbike Team, vinne syv påfølgende løp mellom 2006 og 2008 i superbike mesterskapet løp.