Nnywellness.com

Verktøyet for fjerning av ødelagte Bolt


Verktøyet for fjerning av ødelagte Bolt

Bolter noen ganger rust på plass på bilmotorer, elektriske motorer eller maskiner som gressklippere. Når en bolt som tråder i et solid stykke som en motor klokken pauser, må den skadede delen pakkes ut. Det finnes to hovedtyper av ødelagte bolt utvinning verktøy. Først er en square, konisk stang av herdet stål som har spor kuttes i hjørnene; andre er en borekrone kuttet for klokken boring.

Verktøy

I tillegg til utvinning verktøyet, du trenger vernebriller, en center punch, hammer, elektrisk drill eller bore trykk, en drill bit som er en halv til tre fjerdedeler diameter bolt (type 2 avsug bare), skiftenøkkel eller trykk håndtak som passer extractor (type 2 avsug bare), kjøling olje og en bolt extractor som er en halv til tre fjerdedeler diameter bolt , vise eller tie-ned.

Forberedelse

Sikre elementet med brukket bolten fast i en skruestikke eller noe lignende, for å sikre at det ikke flytte. Bruk vernebriller, bruke hammer og center punch til å lage en fast innrykk på sentrum av ødelagte bolten. Dette er å la borekronen starte uten vibrasjoner og brekkasje.

Boring

Merk at for noen bit størrelse over 1/4 tommers (6 mm), bør du bore pilothull med litt mindre. Dette gjelder også for type 2 bolt extractor. Gå sakte, med kjøling olje rikelig å sløver litt av overoppheting det. Holde bore så rett som mulig, gå inn i bolt-hull for å unngå går midtstilt og boring i bolt hull trådene.

Type 1 Extractor

Type 1-extractor er en firkantet konisk stang av herdet stål som har spor kuttes i hjørnene. Denne typen er tappet inn i et hull bores inn i knust bolten, deretter slått med en fastnøkkel eller trykk håndtak. Etter boring brutt bolten, plassere den riktige størrelse komfyr i bolt-hull. Riktig størrelse burde passe halvveis inn i dybden av bolt. Trykk forsiktig, rett ned på hodet av extractor, angi extractor i bolten. Plasser skiftenøkkel eller trykk håndtaket på extractor og slå forsiktig mot klokken. Hvis extractor slipper inne brutt bolten, Fjern skiftenøkkel og trykk igjen. Når det er satt riktig, vil extractor skru restene av bolt.

Type 2 Extractor

Type 2 borekronen kuttes for klokken boring. Denne typen er enklere å operere, men mindre sannsynlighet for å fjerne en cross-threaded bolt. Med type 2 extractor, må drill drives i revers. Som mer av extractor litt kommer i kontakt med indre av bolten, det vil ta og Løsne bolten, med ødelagte deler på extractor. Bruke tang for å løsne forsiktig brutt bolten fra extractor. Vær svært forsiktig når du gjør dette; misbruk kan forårsake skader.

Etter ekstraksjon

Etter fjerning av ødelagte bolten, kan du undersøke både bolt og hull for årsaken til problemet. Hvis bolten var kors-threaded - kan betyr at bolter tråder kutte over tråder i blokk eller arbeid stykket, deretter ytterligere reparasjoner være nødvendig. Trådene for både bolten og blokken er knust og forvrengt skarpe "V" formet som en ny tråd. Hvis rust og korrosjon var årsaken, bør hullet tapped og rengjøres med smøreolje for å hindre en gjentagelse av pausen.