Nnywellness.com

Kan føre til problemer som en bil er Timing belte


Overliggende kamaksel motorene bruker en timing belte for å opprettholde en bestemt synkronisering mellom sveiv akselen og kamakselen. Beltet blir kamakselen i harmoni med veivakselen åpne og lukke inntak og eksos ventiler på akkurat rett tid. De fleste kjøretøy produsenter anbefaler erstatte timingen belte som en del av den vanlige vedlikehold; men varierer for dette vedlikeholdet intervallet mellom bilprodusentene og områder hvor som helst fra hver 65 000 til 100.000 miles.

Ventiltider

Kamakselen har flere lapper som trykk ned på eksos eller inntak ventilen la luft inn eller eksos av forbrenning kammer på akkurat rett tid. Hvis beltet har glidd tann brutt, motoren vil mest sannsynlig stall som inntak eller eksos ventiler vil ikke lenger åpne og lukke på riktig tidspunkt å la luften i eller ut av systemet.

Ikke-innblanding motorer

Hvis timingen belte pausene kamakselen opphører å flytte og ventilene blir sittende fast i plasseringen hadde de da beltet brøt. Ikke-innblanding motorer er utformet slik at stempelet ikke vil kunne kontakte ventilen dersom ventilen er fortsatt åpen når stempelet er opphøyet til høyeste posisjon i sin bar, slik at ingen store interne skader kan føre.

Forstyrrelser motor

Hvis bilen har en forstyrrelser-stil motoren, så er kamaksel timing viktig. I en forstyrrelser motor utvide inntak eller eksos ventiler inn i sylinderen nok slik at stempelet slam til ventilen hvis ventilen forblir åpen lenge. Hvis tidspunktet beltet blir forsinket eller bryter på en forstyrrelser motor, kan kostnaden for reparasjoner være høy, som reparasjon kan innebære å erstatte stempelet eller ventil.

Forebyggende vedlikehold

For å beskytte deg fra å være strandet hvis timingen belte tilfeldigvis bryte eller hoppe en tann, har timingen belte inspiseres jevnlig eller bli kjent med bilens timing belte prosedyre og gjøre det selv på stamgjest basis. Hvis motoren i bilen har en forstyrrelser motor, er det tilrådelig å ha timingen belte sjekket ofte og erstattet på å hindre muligheten for alvorlig motorhavari.