Nnywellness.com

Hvordan kjøpe rett bensin


Forskjellige merker av gass, selv de med det samme oktantall - kan forårsake et redskap for å oppføre seg meget annerledes. Bilen kan handle svak eller ubeskyttede (Bank) på en oljeselskapets drivstoff, men ikke en annen. Siden forskjellige raffinerier tilbyr ulike formuleringer av oxygenates, vaskemidler og selv octanes, endre merkevarer vil ofte perk opp svak ytelse.

Instruksjoner

• Sjekk bilens eier manual for anbefalte drivstoff (blyfri bensin versus diesel) og oktantall eller antiknock indeks (på det gule klistremerket festet til pumpen).

• Prøv et annet bensin merke hvis bilen ikke kjører jevnt på produsentens nødvendig minimum oktan. Hver raffineriet blander sin egen blander med tilsetningsstoffer å oppmuntre renere forbrenning. Bilen bare trenger en høyere kvalitet drivstoff med mer skrubbe makt å rense sine drivstoffsystemet og kjører bedre. Hvis bytte drivstoff ikke løser problemet, kan det være tid til å ha din mekaniker søke etter en annen årsak.

• Få mager på oktan tall. Octane ratifisere er basert på en skala fra relative brenne motstand: Higher-octane gass vil ikke combust tidlig og føre til at motoren å slå.

• Hvis bilen gjør en banke på akselerasjon, prøve higher-octane bensin. De fleste biler kan optimalisere sin egen ytelse gassen de er matet, men bare opp til et visst punkt: gass med lavt Indekstypen antiknock forårsaker en motor brann for tidlig og strømbrudd. Gass med en antiknock indeks over nødvendig oktan nivået øke ikke ytelsen eller makt, bare ditt drivstoffkostnadene.

• Prøv å endre merkene igjen hvis maskinen kjører grovere om vinteren, siden drivstoff blander endres sesongmessig.

Tips og advarsler

  • Hvis bilen er knirkefritt får topp gass kjørelengde, det er ikke nødvendig å bruke en higher-octane drivstoff.
  • Motoren banker er svært ødeleggende for biler. Bare øke oktan nivået kan lagre bilen fra dyre motor slitasje.
  • MTBE er en oxygenate lagt til drivstoff å øke sin oktantall og rydde opp utslipp. Det har vist seg for å være en miljøkatastrofe, lekker til en grunnvann. I 2000 reduserer EPA bruken av MTBE.