Nnywellness.com

Fordeler og ulemper ved mikrofiche


Fordeler og ulemper ved mikrofiche

Mikrofiche er en arkivering av data i redusert størrelse på tynne ark som er plassert i en leser mye som et lysbilde er plassert under linsen av et mikroskop. Den skiller seg fra mikrofilm, som bruker hjulene likt for en film projektor. Microform er fortsatt i vanlig bruk i biblioteker og andre arkiv tjenester og har flere fordeler og ulemper.

Lang levetid

Microform som opprettes og vedlikeholdes etter et regulert sett av standarder har en levetid på mer enn 500 år, ifølge nordøst dokumentet Conservation Center. Microform er produsert under en nøye utarbeidet prosess som er statisk i mer enn 100 år. Dette er digital media, som har vært gjenstand for flere endringer fra begynnelsen.

Utvidet arkiv kapasitet

Fordi mikrofiche reduseres i størrelse, kan mikrofiche arkiver inneholde mange flere volumer enn bøker i arkiver i en mye mindre plass. I tillegg tillate mikrofiche og mikrofilmen biblioteker tilgang til tekst og illustrasjoner av flere sjeldne volumer som ellers er utilgjengelig utenfor sine egne samlinger. Microform kan katalogisert og henlagt etter en journalføring likt Dewey Decimal eller Kongressbiblioteket katalogisering systemer for bøker.

Spesielt utstyr nødvendig

Den store ulempen mikrofiche og mikrofilmen stammer fra dens store fordel--størrelsen på type og illustrasjoner. Mikrofiche og microform er nesten alltid for liten til å leses av det blotte øye. Spesialisert utstyr som forstørrer i microform er nødvendig for forskere og publikum å gjøre bruk av microform.