Nnywellness.com

Hva forårsaker en 1991 Ford Explorer lyset på?


Introduksjon

Lyset på en 1991 Ford Explorer angir et problem med en enhet som er knyttet til datamaskinen. Lyset ikke indikerer olje nivåer eller mekanisk tilstanden på bilen. Datamaskinen slås lyset på når noen av sine kretser heller ikke fungerer eller gir et signal til datamaskinen som er utenfor området eller noe signal. På dagens biler med bensininnsprøytning behandles motor management og utslipp kontrollene av datamaskinen. Mange av de nyere bilene har utvidet pliktene datamaskinen også håndtere overføring Skift poeng og sikkerhetssystemet. Det er flere datamaskiner på en Ford Explorer. Det er viktigste (EFM), en datamaskin for overføring, en datamaskin kalt kroppen tur kontroll datamaskinen som styrer tilbehør, en datamaskin for ABS bremser og en datamaskin for klimaanlegg.

Operasjon

Lyset er en indikator på bare hovedmotoren datamaskinen. Det er mange sensorer for bruk i motoren kontroll og utslipp. Ford Explorer har Veivaksel sensor, kamaksel sensor, sensor for gass, inntak lufttemperatur sensor, masse luft flowsensoren, banke sensor, kjølevæske temperatursensor og to til fire oksygen sensorer, avhengig av motoren. Dette er inndata kretser for datamaskinen å tillate det å finne en passende løpet av handlingen å drive motoren effektivt.

Analyse

Når datamaskinen har analysert all informasjon mottatt fra sensorer, opererer den på drivstoff injektorer og tenningstiming. Hvis en av disse elementene avgir et signal som ikke er i ønsket område programmert inn i datamaskinen det vil sette lyset på slik at operatøren har krets analysert før en større feil kan føre til en stall eller ingen.

Lesing lyset

Lyset betyr ikke at det er et alvorlig problem hvis bilen kjører godt. Hvis en sveiv sensor eller cam sensor mislykkes bilen ikke vil starte. Hvis bilen kjører og lyset kommer på er det mest sannsynlig en utslipp problem eller en oksygen sensor utenfor området. En oksygen sensor utenfor området betyr at det kan være en dårlig tennplugg eller wire eller muligens en skitten drivstoffet injektoren. Noe som kan endre drivstoffblandingen kan angi lyset. Kjøpe en kode leser på noen deler butikken og plugg den inn i porten under førerens side dashbordet. Aktivere nøkkelen og trykke Les på koden skanneren. Det vil komme tilbake med en kode for problemet. Kryssreferanse at tall koden arket som fulgte med skanneren, og det vil beskrive problemet. Koden skannere er ganske billig.