Nnywellness.com

Spesifikasjoner for ISF


Spesifikasjoner for ISF

2011 Lexus ISF er en bil produsert av Toyota og utviklet av et team ledet av Yukihiko Yaguchi. Filosofien bak dette kjøretøyet fokuserer på å gi maksimal ytelse og hastighet for racing entusiaster. Derfor er denne bilen utstyrt med en kraftig motor og en rekke funksjoner som hjelper med kjøring og navigasjon.

Søkemotor

2011 Lexus ISF kjøretøy benytte en V8-motor med en forskyvning på 303 kubikk inches. Motoren gir 371 fotpund dreiemoment på 5200 rpm og 416 hp 6,600 RPM, bruker en komprimering av 11.8-til-1. I stand til akselerasjon fra null til 60 mph i 4,6 sekunder, ISF har en elektronisk begrenset hastighet på 170 mph og reiser en kvart mile på 13 sekunder. Drivstoffeffektivitet Engine er vurdert til 18 mpg kombinert, 16 mpg for bykjøring og 23 mpg for kjøring. Overføring er en automatisk åtte-hastighet med paddle shifters.

Dimensjoner

Lexus ISF har en fortauskant vekt på 3,780 kg og en akselavstand som måler 107.4. Høyden på bilen er 55.7 inches, lengden er 183.5 inches og bredde er 71.5 inches. Plass foran bilen er 37,2 inches og 36.7 inches i baksetet. Foran gir 43.9 inches av benplass og baksiden har 30.6 inches. Stammen har 13,3 kubikkfot med lagringsplass.

Funksjoner

2011 Lexus ISF har et cruise control system som bruker dynamisk radar for å opprettholde en pre-set avstand når etter et annet kjøretøy. Ultralydutstyr sensorer er del av et intuitivt parkering hjelpe system som hjelper drivere med vanskelig parkering scenarier. Lykter for kjøretøyet er høy intensitet utslipp Bi-Xenon enheter som også har dagtid lys. Interiøret i Lexus ISF har en touchscreen styringen system som reagerer på talekommandoer og sanntids oppdateringer for vær, trafikk, sport og aksjer. Systemet er Bluetooth-kompatibel og kan utveksle informasjon med mobiltelefoner.

Fjæring, bremser, styring

Foran og bak hjuloppheng for en Lexus ISF opererer uavhengig og bruke gass trykk, monotube støtdempere med stabilisator barer. Bakhjulsopphenget er en multilink enhet med lav-mount overarmer mens forstillingen har høy montere overarmer med dobbelt-wishbone design. Bremser produseres av Brembo, ansette en blokkeringsfrie bremser med power-assistert disker og sensorer på alle hjul. Styringsgruppen er elektronisk drevet med en koaksial tannstang som registrerer hastigheten på bilen.