Nnywellness.com

Hjemmelaget Miata veltebøyle


Hjemmelaget Miata veltebøyle

Mazda Miata sportsbil kan enkelt endres med en veltebøyle. Det er en sterk metallrør koble den ene siden av bilen til den andre, og høyden over beboerne hodene unngår sittegruppe blir knust i tilfelle en rull. Veltebøyler kan enten sveiset eller boltet inn i rammen. Legge roll tar noen vanlige verktøy, en bore og tid til å forberede bilen og for å gjøre veltebøyle.

Gjør veltebøyle

Mål avstanden mellom side bak seter i Miatas hytte. Deretter bestemme klaringsvinkelen tilgjengelig mellom toppen av setene og lukket konvertible toppen. Dette vil være veltebøyle høyde og bredde.

Bruke en pipe bender (tilgjengelig fra helst verktøyet leie) å bøye en 12-fots lengde på 2-tommers galvanisert rør i en "C"-figuren med ender nødvendig høyden og målt bredden av interiøret. Tillater overflødig røret på bare én side, og kutt den med en baufil. Veltebøyle kan nå være primet og malt en ønsket farge.

Oppkvikkende veltebøyle

Mål og kutt to 12-tommers biter av 2-tommers-av-3/16 tommers flat stål bar. Bore to skruehull i veltebøyle på 45 grader og 11 inches hverandre, i hvert ben og en tverrgående lengden på begge sider. Bore matchende hullene i hver ende av stål barer. Bolt barer å veltebøyle. Dette gir ekstra innvirkning oppkvikkende til veltebøyle og motstå kollaps. Male stålstenger og bolter å matche.

Montering veltebøyle

Montering veltebøyle sikkert til rammen av Miata kan gjøres på to måter: bolter eller sveising. Sveising er den foretrukne metoden, men kan innebære den ekstra kostnaden for enten leie en sveising enhet eller tar den til en maskin eller auto verksted for installasjon. Uansett, men innebærer fjerning tepper fra gulvet bak seter.

Hvis du er bolting veltebøyle på plass, bruker to lavprofils to tommers rør står og bolt både i riktig sted på hver side. Bruk minst 3/8-tommers gjennomtrukket bolt for større styrke. Rør står er tilgjengelig fra de fleste industrielle supply forhandlere. (Hvis plassen er for stor en firkant for installasjon, kuttet hjørnene, og gjør en åttekantet base bruker mindre plass.) Gå gjennom siden rammen, og bolt rør står på plass. Installere veltebøyle, to borehull og bolt veltebøyle til stativet.

Hvis røret tribunene er sveiset på plass, betenke har veltebøyle sveiset på plass i stedet for med bolter. Kontroller at rør tribunene er koblet Miatas ramme og ikke arket stål gulvet pannen, uansett om du bolter eller sveising veltebøyle. Rammen har styrke til å motstå en rull. Gulvet pannen mislykkes når rulle over force overføres gjennom veltebøyle.