Nnywellness.com

Hvordan vet jeg når en Auto dekk ble produsert?


Hvordan vet jeg når en Auto dekk ble produsert?

Produksjon uken og år av et dekk vises sideveggen som de fire siste sifrene av DOT (Department of Transportation) koden. Produksjonsdatoen er viktig for dekk garantier og strukturelle sikkerhet produkter minnes. De fleste dekk produsenter rettferdiggjøre sine produkter fra datoen for produksjon og kjøpsdato. Den tidligere kan komme hvis du mister kvitteringen. I tillegg at både regjeringen og de fleste dekk produsenter sterkeste du bør fjerne dekk fra tjenesten når de 10 år, uansett hvordan nye de kan se. Slitebanen og interiør sideveggene av et dekk denne alderen kan mislykkes på grunn av forverring av gummiblandinger og lim, for eksempel. Til slutt, produksjonsdatoen, i tillegg til andre komponenter av DOT koden, kan hjelpe identifisere dekk under forutsetning av tilbakekalling.

Instruksjoner

• Finn på sideveggen en rekke koder begynner med bokstavene "DOT." Koden er nesten alltid på utsiden sideveggen. Eldre dekk kan ha koden på innsiden sideveggen, noe som gjør dem vanskelig å finne. DOT koden er ikke urimelig små, kan en lommelykt og forstørrelsesglass komme.

• Finn de fire siste sifrene i DOT koden. Noen ganger produksjonsdatoen har et utseende som er forskjellig fra andre deler av koden. Datoformatet er WWYY. "WW" er antall uken "YY" er de to siste sifrene i årstallet. For eksempel avslører koden 1510 produksjonsdatoen den femtende uken i 2010. Noen eldre dekk var formatet WWY, hvor enkelt "Y" var det siste sifferet i året. Dekk med denne siste datoformat er trolig mer enn 10 år. Et dekk med datokoden 159 viser produksjon som den femtende uken i 1999.

• Inspisere dekk for tegn på forverring, spesielt hvis produksjonsdatoen er fem år eller eldre. Ifølge bransjen retningslinjene er eldre dekk med minst bruk sannsynligvis mislykkes, selv om deres tråder og dekksider ser nye. Når du er i tvil, spør en ekspert undersøke dekkene, både innvendig og utvendig.

Tips og advarsler

  • Dekk i moderat og kaldere klima alder bedre enn de i varmt klima.
  • Til tross for potensialet av alder-relaterte problemer skyldes dekk feil oftest dårlig vedlikehold som vedvarende Undertrykk.