Nnywellness.com

72 Datsun 510 Tips


I 1972 Datsun 510 er en kvikk, lett kupé designet for å ta på de beste Sport Sedan fra Europa, som Lotus Cortina, BMW 2002 og Alfa Romeo GTV, en oppgave som det flere lyktes. 510 lyktes på racerbaner rundt verden samt en hit i show. I dag, er 510 en ettertraktet klassiker som kan drevet på gaten eller konkurransedyktig kjørte i vintage racing mot dens samtidige.

Suspensjon

Langt er den største oppgraderingen du kan gjøre en 510's suspensjon tillegg av en coilover kit, som erstatter de originale kildene og sjokk med en rase-avledet coil og sjokk kombinasjon, som vil tillate flere justeringer, fra høyde til stivhet. Hvis du ikke vil installere coilovers, senke springs, gjøre stivere støt og større veltebøyler underverker for 510 også. Avrunde suspensjon oppgraderinger med komplette uretan foringer, som flex mindre enn de opprinnelige gummi elementene.

Bremser

Som opprinnelig utstyrt kom 510 med skivebremser i front og tromme bremser bak. En ideell oppgradering er en bakre plate konvertering som koster rundt $500, som seriøst oppgraderer din bremsekraft. Samsvare med cross-boret rotorer, ytelse pads og flettet stål brems linjer foran.

Felger og dekk

Som opprinnelig utstyrt kom 510 med små stålfelger. En av de viktigste oppgraderingene du kan gjøre er å installere en rekke større høy ytelse legeringer. Hvis din 510 ikke er forgreinet, kan du ha en vanskelig tid installere hjul som er større enn 5 eller 6 inches i bredde. Hvis du har installert bluss som de som brukes på de opprinnelige 510 racerbiler, kan du installere 15 x 7-tommers Panasport legeringer som også ser flott ut på denne modellen. Andre periode riktig hjul er Libras og revolusjoner. Montere noen trege dekk på hjul, og din 510 har langt bedre håndtering.

Søkemotor

510 kom med en relativt liten 1,6-liters motor. Hvis du gjenoppretter bilen tilbake til original, en ideell oppgradering er å installere en senere større motor som en L20B 2,0-liters fra den senere 200SX, som vil bolt i og har meget mere makt potensial enn den opprinnelige motoren. Kompis dette til en tett-ratio femtrinns fra senere Datsun eller Nissan for maksimal ytelse. Mange eiere har byttet i en SR20DET fra en senere Nissan. Dette kan installeres vanligvis aspirerede eller turboladet gi 510 virkelig moderne ytelsen.

Interiør

510 har en enkel og spartansk interiør. God oppgraderinger her være et sett av vintage bøtteseter fra Corbeau, mindre ratt fra Momo som Prototipo modellen og kanskje en legering shiftknob og legeringer pedalene.

Eksteriør

510 styling er enkel og ren, med en boxy figur som ligner det av BMW 2002, en annen stor bil fra tid. Som sådan, trenger det ikke mye arbeid på dette området. Racing 510s ofte omtalt en liten "duck-bill" fronten spoiler og boble støtfangere større hjul og dekk.