Nnywellness.com

Chevy liten blokk vs Big Block


Chevy liten blokk vs Big Block

Debatten er eldre enn de fleste, men alt kommer ned til subjektive preferanser. Høy-svingete power vs jordflytting dreiemoment, høy-note skrik eller bakken-pounding rumble; om du foretrekker en stor blokk eller en liten blokk motor er opp til deg og personlighet du ønsker bilen har.

Historie

Chevrolet debuterte sin banebrytende små-blokk (aka "mus motor") i 1955, tilbyr den i to grunnleggende varianter: en 265 kubikk tommer (4.3 L) gjør 162 hestekrefter, som ville senere stige til 240 hk i 1957, og en 283 gjør 220 hestekrefter, senere stiger til 315 i Corvette trim). Kort tid etter introdusere liten blokken, anerkjent GM behovet for å produsere en større V8-motor for å drive sin kommende linje av lastebiler og full-size luksusbiler. Det var på denne tiden de introduserte generasjonen jeg "W" stor blokk, så kalt på grunn av formen på sin deksler.

Liten blokk evolusjon

Den opprinnelige Chevy små blokken for tiden innehar rekorden, fra mars 2010, som longest-lived motordesign noensinne produsert, og gikk gjennom flere endringer over dokumenterte 43 år produksjonstiden. Generasjon II små avdelinger, kjent som LT-serien, som LT-1 og LT-2), gikk i produksjon i 1992, og skilte seg hovedsakelig fra den opprinnelige små blokken hovedsakelig på grunn av deres omvendt-flyt kjøling systemer. GM brukt LT motoren i sin hele truck linje, og for fem år eksistert langs siden generasjon III LS (som ville erstatte den i 2002, og er fremdeles i produksjon i dag i generasjon IV-skjemaet).

Stor blokk evolusjon

Generasjon I stor blokk (aka "rotte") motorer gikk gjennom flere gjentakelser i sin fem års produksjon løpe; 348 alene ble tilbudt i ikke mindre enn åtte forskjellige konfigurasjoner, alt 250 til 350 hk. De legendariske 409s og 427s var Gen jeg søkemotorer. Chevy introdusert Mark IV, generasjon 2 motor i 1963; forbedret topplokk, motorblokker og valvetrain laget denne nye motoren langt kraftigere og mer effektiv enn sist. Gen II motorer varierte fra 265 hestekrefter (1969 2 fat carb 396) til 430 hestekrefter (den legendariske ZL1 427)

Kostnader og sammenligning

Stor blokk motorer har to store ulemper: de er tunge og dyrt. Stor blokk motorer er om lag 30 prosent tyngre enn små-blokker, som er ganske mye når du vurdere det er over forakselen. Med mindre du skyte noe over 500 hestekrefter uten lystgass/turbo/supercharger, vil noen stor blokk koste deg mer å kjøpe og bygge for samme mengde strøm. Opprinnelige stor-blokk drevet biler (selv relativt liten 396s) vanligvis kommandoen en alvorlig premie over små-blokk biler; 30-50 prosent er ikke uvanlig.

Ettermarkedet

Mens det er ingen erstatning for forskyvning, kan moderne teknologi bidra til alvorlig offset mange av den store blokken fordeler uten noen av dens vekt og størrelse begrensninger. Faktum er at disse dager, noen bygg til over 500 hestekrefter er nesten sikkert bruke en makt-huggorm som lystgass eller turbo, og en rekke selskaper som Merlin, verden produkter og Dart har ettermarkedet små blokker over 400 kubikk inches og 1000 hestekrefter. Hva det koker ned til er at hvis du kjører en Pro lager racer eller har en spesiell forkjærlighet for store blokker, blir en liten blokk lettere, billigere og mer praktisk.