Nnywellness.com

Om bilen instrumentbord


Dashbordet i en bil kan være enkle eller utsmykkede. Vis biler og noen biler har tilpassede oversikter laget av metallplater. Chrome instrumentbord er ofte sett i Vis biler. Oversikten kan være hjem til en grunnleggende instrument panel eller med state-of-the-art teknologi, for eksempel en GPS system og multi-plate CD-veksler. Oversikter har endret seg mye siden begrepet ble først brukt, tilbake i dagene av hest og buggies.

Historie

Ordet "dashboard" ble hørt så langt tilbake som tidlig 1600-tallet, lenge før motor-drevet biler noensinne traff veien. Ordet ble opprinnelig brukt til å beskrive stykke tre eller annet materiale funnet foran en hest og buggy. Dette forumet ble brukt til å beskytte beboerne mot flotte. Engelsk språk-betydningen av ordet "dash" var på det tidspunktet "å bryte i biter" eller "å knuse inn voldsomt." Dashbordet beskyttet noen kjører eller ridning i vognen blir skadet av skitt, stein, is og andre objekter hester kan sparke opp som de travet over bakken.

Funksjonen

Dashbordet i en bil serverer flere funksjoner. Det er enheten som er knyttet til rattstammen. Oversikter holder panelet av en bil, inkludert målere og varselsignaler. Advarsel signaler på dashbordet hjelpe føreren konstatere hvis en komponent i bilen er feil eller hvis hun bør trekke av på siden av veien til Sjekk hennes bil. Foran et instrumentbord holder lydanlegget, air condition/varme ventiler og annet tilbehør. Oversikter også holde kollisjonsputer, som bidrar til å redde liv hvis en bil er involvert i en kollisjon. Noen oversikter har også polstring som reduserer risikoen for skade hvis noen i bilen treffer han hadde på dashbordet i en ulykke.

Funksjoner

Panelet på bilens dashbord tillater føreren å vise speedometeret, distansemåleren og (i noen biler) turteller. Varsellys og målere (inkludert "Sjekk denne" lys, sjekk olje lys og gass måle) ligger på panelet av bilens dashbord. Noen biler nå tilby GPS og andre navigasjonssystemer som ligger vanligvis på dashbordet. Satellitt radioer og andre avanserte lyd systemer (inkludert CD skifter) er ofte knyttet til instrumentpanelet.

Typer

Mange instrumentbord er laget av plast, særlig i økonomi- og moderat priset biler. Noen luksusbiler tilby oversikter som er laget av Lær. Biler som er stor nok til å ha en full oversikt vanligvis bruke metall i konstruksjonen. Biler og biler som er tilpasset av bil-entusiaster ofte sport krom ringer og målere, legge til estetikk av kjøretøyet.

Advarsler

Oversikten kan ikke tilby mye sjelefred som du kanskje tror. Kollisjonsputen eller kollisjonsputer i oversikten kan være defekt. Hvis bilen var en gang i en ulykke, er det mulig at garasjen ikke erstatte kollisjonsputen, men heller fylt rommet med andre materialer eller plassert en brukt airbag i airbag rommet. Dette utgjør en fare hvis du noen gang involvert i en bilulykke og finne ut for sent at du har en airbag som ikke kunne brukes riktig, eller det hele tatt.