Nnywellness.com

Feilsøke en 2000 GM Alero oppvarming og kjølesystem


Feilsøke en 2000 GM Alero oppvarming og kjølesystem

Hvis din 2000 Alero har oppvarming og nedkjøling problemer, kan så du ha flere problemer stammer fra forskjellige steder. Klimaanlegg systemet fungerer ikke riktig hvis den ikke kjølemediet. Også kanskje CoILen din varmeapparatet ikke mottar nok kjølevæske varme luften som sendes gjennom luftinntakene. Det er mange forskjellige komponenter for både oppvarming og kjølesystemer, noe som du kan enkelt feilsøke og rette, mens en profesjonell mekaniker skal reparere vanskeligere problemer.

Instruksjoner

Varmesystem

• Sjekke kjølevæske lekkasjer av motoren og leter kjølevæske kommer ut av slangene eller en sprakk radiator cap. Se under Alero for kjølevæske som kan være drypper fra en sviktende vannpumpe. Pakk slangen lekkasjer med gaffer's tape til slangen kan bli erstattet. Bruk kjølevæske stopp-lekkasje - en kjemisk additiv du helle i radiatoren - å hjelpe plug lekkasjer rundt beslag og vannpumpe. Fjern gamle radiator cap og sette en ny i stedet.

• Sjekk kjølevæskenivået din Alero. I kjølevæsken reservoaret tanken er til venstre av motor og radiator. Hvis kjølevæskenivået under linjen i reservoaret merket "Min", kan så det ikke være nok trykk i oppvarming og kjølesystem. Lav kjølevæske nivåer kan forårsake motoren overopphetet og permanent motorhavari. Bruk en trakt for å helle i en halv-og-hal blanding av vann og kjølevæske før er mellom "Min" og "Maks" linjer i reservoaret.

• Åpne radiator cap når motoren er kald å ta. Prøve og test kjølevæsken ved hjelp av en frostvæske tester. Avløp og erstatte gamle kjølevæske med nye kjølevæske.

• Sjekk termostaten av følelse øvre radiator slangen når motoren er varm. Hvis slangen er kjølig å ta, kan deretter termostat være fastlåst i lukket posisjon, som kan hindre kjølevæsken reiser til oppvarming spolen.

Feilsøke aircondition

• Slå på maskinen og la dørene åpne som du undersøker Alero's air condition-systemet. Sjekk kompressoren, som er plassert nær midten av motoren. Hvis kompressorens belte og skivene systemet ikke aktiverer, deretter din kompressor kan ha mislyktes eller kuldemedium nivået er for lav å aktivere.

• Føl slangene ligger mellom brannmuren og fordamperen, som absorberer varme fra motoren, og overfører den til kjølevæsken. Fordamperen ser ut som en rektangulær komponent som ligner på grillen. Hvis to slangene ikke kjølig å ta, deretter din kjølemediet er sannsynligvis lite og må lade.

• Fest slangen fra lade kit til lave siden trykket passer til air condition-systemet, som er merket med en øvre-rettssak "L" og ligger mellom kompressoren og akkumulatoren. Kompressoren er komponenten aircondition med en talje og belte vedlegg og nær midten av motoren mellom radiatoren og fordamperen. Slå på Alero og sveiv aircondition til full blast. Aktivere ventilen release i lade Kit. Deaktivere ventilen så snart klimaanlegget blåser ut kald luft.

• Bruke en elektronisk aircondition lekkasje merker for å skanne klimaanlegg systemet for lekkasje. Klimaanlegget slått på, hold sensoren sonde under rør og fittings for air condition-systemet starter med condensor grillen foran bilen, slanger og beslag av kompressoren og fordamperen. Alle sprakk eller delt slanger kan midlertidig innpakket med gaffer's tape. Bestemte Stopp-lekker kan også brukes i air condition-systemet å koble opp noen små lekkasjer på lavt trykk side av systemet.

Tips og advarsler

  • Alero har 28 unser R-134A kjølemediet.