Nnywellness.com

Hvordan å designe aerodynamisk biler


Hvordan å designe aerodynamisk biler

Aerodynamisk design i biler har vært en intens felt av studien siden Buckminster Fuller bygget sin tre hjul, teardrop-formede Dymaxion i 1933. Siden luftmotstand går med kvadratet av hastighet (med andre ord, du trenger fire ganger så mye strøm å gå to ganger så fort), noe som reduserer drag har vært en prioritet i alle områder av ytelse fra land fartsrekord søkere til veien pågående drivstoff sippers som Toyota Prius og Honda Insight. Aerodynamikk, men er en komplisert vitenskap. Vurdere å kontakte din lokale universitetet og melde deg på et introduksjonskurs om emnet. Kort, plukke opp en kopi av racer Paul Van Valkenburghs banebrytende bok "Rase bil Engineering og mekanikk"

Instruksjoner

Grunnleggende Design

• Redusere de foran (kjøretøy størrelse sett forfra). Uansett hva du gjør en bil, bestemmes sin luftmotstand av hvor mye luft det har å presse ut av veien. Du kan oppnå et minimalt frontal tverrsnitt ved å bringe bilen så lavt til bakken som mulig, holder panseret lav og gjør taket ikke høyere enn det må være å imøtekomme førerens hodet.

• Figur metallplater av å være så nær som mulig rundt mekaniske deler og driver. Behandle førerens hodet, motoren og dekkene som et skjelett rundt som du kan forme bilens hud.

• Gjøre det glatt. Hvis du var å kutte en fotball i to (Langside), ville du ender opp med en figur med en flat bunn og en kul i sentrum som tapers til et punkt i begge ender. Nå, Forestill deg denne figuren er bilen når sett fra siden. I en verden av bilen aerodynamikk er denne "halv-fotball" den ideelle formen; lang front taper hjelper for å øke luft over bilen og bakre taper holder at luft fra whipping rundt bak bilen og skape dra.

• Gjør det glatt. Bortsett fra en liten foran tverrsnitt er glatthet den mest avgjørende faktoren når du utformer en aero-effektiv bil. Overflatevann uregelmessigheter som speil, dørhåndtak, trim stykker, bakre vinger og selv små hullene mellom karosserideler vil skape dra. Selv om ingen protrusion vil bidra mye til å dra, legges sammen kan disse mindre ineffektivitet opprette mye.

Tips og advarsler

  • Alle biler er formet i utgangspunktet som vinger, med en flat del på bunnen og en kul på toppen. Dette er en veldig dårlig ting der høyhastighets stabilitet er bekymret; vingeformede bil løfte av bakken i høy hastighet som en ving på et fly. Hvor mye løfte en vinge oppretter bestemmes av forskjellen i fart mellom toppen og bunnen. Hvis du øker airspeed under bilen, lager kroppen mindre heis i høy hastighet. Derfor benytte virkelig aerodynamisk biler en sheetmetal "belly pan" under kabinettet som holder luften fra fanger på utstikkende deler som motor, girkasse og suspensjon. En full lengde belly pan reduserer ikke bare dra, det øker høyhastighets stabilitet og håndtering.