Nnywellness.com

Hvordan fungerer en fjernkontroll?


Hvordan fungerer en fjernkontroll?

Sammensetningen av en fjernkontroll

Teknologien i daglige husholdning fjernkontroller ble utviklet under første verdenskrig og senere gjeninnføres i andre verdenskrig, hvor den ble brukt til eksternt detonere eksplosiver i feltet. Etter konflikten endte, forble enheten bare i militæret for noen tid, før det ble til slutt brakt inn i verden av hjemme elektronikk. I dag, strømmen fjernkontroller TV, DVD-spiller, stereoanlegg, leker og et mangfold av annen elektronikk. Grunnleggende om en fjernkontroll er en smal avsats lyset (eller to eller tre, avhengig av modell) og integrerte kretser. Når en knapp trykkes, kontakt gjøres til en bestemt del av kretsen og et signal sendes til LED-lys. Hver knapp på fjernkontrollen har forskjellige signal og unike signalet vil, i sin tur skape en unik LED strålen som mottakeren skal sendes.

Hvordan LED bølger er mottatt og beregnet

LED-lampen avgir en Infrarød strålen som er plukket opp av en mottaker som ligger i det elektroniske apparatet fjernkontrollen er ment å fungere. Når en knapp trykkes og kretsen er fullført, avgir LED-lys pulser av infrarød for knappen presset. Pulserer angir en bestemt kode som er knyttet til knappen, og vil snart bli uttrykt i binær enere og nuller. For eksempel når du trykker strømknappen, vil en bestemt puls rekkefølge bli utsendt. Mottakeren vil deretter plukke opp og konvertere informasjonen til en kode, for eksempel 000 001. Å trykke på en knapp vil gjøre det samme, bare puls orden ville være annerledes og det konverteres til en annen kode, kanskje 000 010. Siden det er så mange infrarød bølger rundt oss, opererer kommer fra solen, lys i huset og andre kilder, fjernkontroller bølger som har en veldig bestemt bølgelengde og frekvens. Det er fortsatt mulig at det blir forstyrrelser, er det mindre sannsynlig slik.

Radiobølger fjernkontroller

Infrarøde fjernkontroller har et begrenset område, og de pulser de avgir ikke kan gå gjennom vegger eller andre objekter. Nyere fjernkontroller begynner å bruke radiofrekvenser, eller en blanding av radio og infrarøde bølger. Radiobølger har lengre rekkevidde og de kan gå gjennom objekter å nå mottakeren. Annet enn det, men opererer de på samme måte som infrarøde fjernkontroller. Før de ble brukt i hjemmekino fjernkontroller, ble de primært brukt til å drive fjernstyrte leker, som biler, båter eller fly. Dessuten, er de noen ganger kombinert med infrarød teknologi for å øke omfanget av infrarøde bølger.