Nnywellness.com

Feilsøking Ford Taurus anti-Lock bremser


1990 gjennom 1995 Ford Taurus kom utstyrt med Teves Mark 4 fire hjul anti-Lock bremsesystemet. Dette systemet ble erstattet i 1996 med mer kompakt Bosch 5.0 firehjulstrekk ABS systemet. Begge systemene kontroll forhjulene uavhengig og bakhjulene i tandem og feilsøking av dem er identisk.

Testing med skanneverktøyene

Disse anti-Lock bremser kontrollsystemer begynner med en avsøke verktøyet. Det forteller du hvor å starte feilsøkingen. Koder lagret i ABS datamaskinen indikerer hvilken sensor eller krets i systemet har et problem. Datastream modus vil tillate deg å se hvis sensorene er arbeider eller ikke levere signalet nødvendig av datamaskinen til å kontrollere systemet.

ABS-kompatible skanneverktøyene finnes på din lokale auto deler butikken, og disse dager, feilsøking mange systemer krever en. Se etter en kan grensesnitt din Taurus ABS-systemet.

Det finnes to tester med skanneverktøyet. Først, Les problemer med koder. Denne testen vil fortelle deg hvilken kode (r) er lagret i datamaskinens minne, og en beskrivelse av krets eller komponent som har feil.

Datastream lar deg overvåke sensor signaler mens du kjører bilen. Bla nedover for å se hjulet hastighet sensor målinger og stasjonen. Alle fire sensorer bør lese omtrent det samme, og stigning og fall jevnt med bilens hastighet.

Hjul hastighet Sensor tester

Den vanligste årsaken til hjulet hastighet sensor feil i Taurus er forurensning av metall partikler fra bremsesystemet. Hvis en problemer-kode for en sensor kommer opp, må fjerne og rense sensoren av metall det første du gjør. Dette vil eliminere de fleste feil her. Neste test er en motstand test. Se etter motstand på sensoren selv ved måling med en ohm meter. Sensoren bør har noen motstand, men lite. Hvis en sensor har null motstand eller uendelig motstand, erstatte den.

Modulator ventilenhet Testing

Modulator ventil samlingen inneholder magnetventilene som datamaskinen åpner og lukker kontroll brems press på hjulene. For å teste de ventilene, koble den elektriske kontakten, og gjør en motstand sjekk på hver magnetventil. Igjen, som med hastighetssensoren hjulet, vil det være noen motstand. Hvis en solenoid er funnet for å har ingen motstand eller uendelig motstand, erstatte den.