Nnywellness.com

Hva er en mobiltelefon dødpunkter?


Hva er en mobiltelefon dødpunkter?

Over bor 66 prosent av verdens befolkning i områder som har cellphone dekningen fra publiseringsdatoen. Mobiltelefon, den stadig populære enheten som lar forbrukerne å holde kontakt med kjære på farten, er vanligvis pålitelig. Det er imidlertid visse faktorer som konspirerer sammen for å opprette mobiltelefon dekning "døde soner." Angi i ett av disse områdene og samtaler vil gå tapt.

Hvordan Cellphone nettverk fungerer

Mobiltelefon nettverk består av flere celler, og hver celle er drevet av en mobiltelefon tårnet. Disse tårnene kringkaste deres signalet over flere miles. Mobiltelefoner seg vanligvis bruker enten FDMA, TDMA eller CDMA teknologiene for å få tilgang til nettverket. FDMA, eller frekvens divisjon flere, tilordnes hver mobiltelefon på nettverket til en bestemt frekvens. Koden divisjon flere (CDMA), derimot, tilordnes hver mobiltelefon på nettverket med en bestemt kode og sprer brukere ut på alle frekvenser. Tid divisjon flere tilgang (TDMA) allots en mobiltelefon en viss tid på en gitt frekvens.

Faktorer som begrenser mottak

Mobiltelefon nettverk tårn fordeles på en slik måte slik at de gi mer eller mindre selv dekning. Men er det flere faktorer som kan begrense eller betydelig redusere cellphone resepsjonen. Den mest kjente av disse er svært kupert terreng eller fjellterreng i distriktene og høye bygninger i byen. Utbredelsen av radiobølger er beskrevet av den inverse kvadratloven. Denne lov i fysikk tilsier intensiteten av mobiltelefon signal må redusere med kvadratet av avstanden fra kilden. Kupert terreng eller storbyene øke effektivt avstanden må disse signalene for å nå en mobiltelefon, og dette er hva vanligvis fører døde soner.

Dekningsoversikter

Hver mobiltelefon leverandøren gjør kartene tilgjengelig som viser deres dekningsområde geografiske som bakteppe. Disse kartene viser områdene av staten, landet eller territoriet der brukerne kan forvente å ha klart resepsjonen. Forbrukere bør imidlertid være klar dødpunkter kan oppstå innen dette området. Om mobiltelefon tjenesteleverandører anstrenge å minimere disse områdene, vil de alltid skje i noen flere. Dette er en naturlig følge av bruker radiobølger som mekanismen som driver mobiltelefon.

Forbedre mottak

I noen tilfeller er det lite som kan gjøres for å øke cellphone resepsjonen. Men er det noen metoder som kan brukes som kan hjelpe situasjonen. Først være klar mest strømkrevende operasjonen en mobiltelefon kan gjøre er å koble en samtale. Hold batteriet ladet så mye som mulig. Andre, vet noen mobiltelefon produsenter tilbyr ettermarkedet antenner som kan gi betydelig bedre mottak. Tredje holde mobiltelefon så rett som mulig slik at antennen er fri.