Nnywellness.com

GSM frekvensbånd


GSM frekvensbånd

Den internasjonale telekomunionen er et byrå i FN som regulerer Internasjonal telekommunikasjon problemer. ITU er tilordnet frekvensområder kalles Global System for Mobile Communication frekvenser for mobile enheter og andre PDAer.

3rd generation Partnership Project

Grupper av telekommunikasjon foreninger har sluttet seg sammen for å gjøre en tredje generasjons mobiltelefon spesifikasjonen prosjektet (3GPPTS), ansvarlig for AS. Foreløpig er 14 band definert av 3GPPTS. Band har områder definert av megahertz og utpekt av GSM etterfulgt av et nummer. Bandene benyttes av enkelte geografiske områder. På grunn av de ulike bandene, kan ikke noen eldre telefoner bruke det nye systemet.

GSM-900 og GSM 1800

GSM-900 og GSM 1800 brukes i mange deler av verden, inkludert Europa, Asia, Afrika, Midtøsten og noen land i Amerika. GSM-900 bruker 890--915 MHz for uplink og 935 - 960 MHz for dataoverføre. Uplink er sendt fra den mobile enheten til base sender station. Dataoverføre er omvendt. USA og Canada bruke GSM-850 og GSM-1900. GSM-850 bruker 824 - 849 MHz for uplink og 869 - 894 MHz for dataoverføre.

Flere band-telefoner.

De fleste nyere telefoner er flere band og kan støtte flere band i forskjellige land. Noen telefoner er dobbelt-bånd, tri-bånd eller quad-band. Kvadrant-bånd telefoner kan operere i alle fire av de store GSM-båndene. Multi-mode telefoner kan operere på GSM miljøet samt andre mobiltelefon-systemer.