Nnywellness.com

Min 1991 Ford F-150 skrur men starter ikke


Det er flere mulige årsaker til å se etter hvis en F-150 skrur men starter ikke. De grunnleggende trinnene involvert i feilen er å først sjekke ledningene, må du kontrollere at det er en gnist på sylinderen og til slutt for å sjekke om motoren blir nok luften og drivstoff. Søke hjelp av en kvalifisert mekaniker hvis du ikke er trygg disse reparasjoner på egenhånd.

Instruksjoner

• Sjekk sele forbindelser til motoren kontrollenhet, drivstoff injektorer og motor timing sensorer for å bekrefte at de er sikre og fri for korrosjon, slitasje, skader og feil vedlegg. Koblingene skal passe tett i parring kontakten og pinner og kontakter bør være fri for skader. Hvis det er et problem i selen, reparere eller erstatte selen.

• Fjern luftfilteret og kontroller at det er rent. Filteret skal være hvit og fri for rusk eller hindringer. Sett om nødvendig.

• Merk hver tennpluggen ledning så de kan bli erstattet i riktig rekkefølge. Diconnect første wire og måle motstanden gjennom ledningen. Motstanden bør være mindre enn 5 ohm. Hvis motstanden er større enn 5 ohm, erstatte wire. Fortsett med de resterende ledningene. Fjerne en tennplugg. Slutten av pluggen bør være fri for karbon bygge opp. Fjern alle karbon bygge opp med en stålbørste. Angi tennpluggen gapet verdi på utslipp klistremerket under panseret. Afrika av andre tennpluggene.

• Inspisere drivstoffilteret i drivstofftanken. En tett dieselfilter begrenser drivstoff tilflyte sylindere forårsaker motoren å kjøre grove eller ikke starter i det hele tatt. Fjern drivstoffilteret og erstattes hvis det er skitten eller tett. Noen filtre har en fjærbelastet bypass at drivstoff å strømme når det er tette. Erstatte filteret hvis nødvendig.

• Inspisere drivstoffpumpe. En dårlig drivstoffpumpe også begrense mengden drivstoff sendt til sylindere. Har en kvalifisert servicetekniker betrakte drivstoffsystemet. Teknikeren kan koble en elektronisk tjeneste verktøy til motoren å overvåke faktiske drivstoff levering.

• Inspisere hastighetssensorer cam. Den elektroniske kontrollenheten eller ECU, bruker hastighetssensorer cam for å overvåke cam hastighet og posisjon. Dette kan ECU å bestemme riktig tid å injisere drivstoff i sylinderen. Det er to cam sensorer i hodet, en på hver side under ventilen dekselet. Har en kvalifisert servicetekniker betrakte cam sensorer. Teknikeren kan koble en elektronisk tjeneste verktøy til motoren å overvåke produksjon av cam sensorer.