Nnywellness.com

Kan jeg sette 3 Ohm høyttalere i en 6-8 Ohm mottaker?


Folk liker å spille musikk, ofte høyt, fra deres hjem audio-mottakere, og noen ganger de ønsker å ha en mer kraftig lyd å lytte til. Man kan spørre: "Kan jeg endre høyttaler, som er en 6-8 Ohm, til en 3 Ohm og bli en mer kraftig lyd?"

Høyttaler grunnleggende

Høyttalerne er elektromagnetiske mekaniske enheter. De er designet for å møte en rekke kriterier. De fleste er utformet med en runde utseende, men noen er rektangulære eller oval. Fra et funksjonelt synspunkt konvertere de en elektrisk strøm (lydsignalet) til mekanisk bevegelse. En elektrisk strøm flyter gjennom en "talespole" (mange svinger av wire), som genererer et skiftende magnetfelt. Talespole er tett sentrert rundt en stillestående permanent magnet. Permanente magnetfelt ikke varierer, ønsker spolen å fysisk flytte på grunn av samspillet av de magnetiske feltene. Stemme spolen er koblet til "høyttalemembranen," som flytter (vibrerer) luften vi puster og dermed skaper lyden vi hører.

Talespole

Talespole er en av mange kritiske deler av en høyttaler. Det er kablet å makt seksjonen en audio-forsterker, som gir tilstrekkelig elektrisk strøm for talespole. Speaker design og lydforsterker må samsvare sammen slik at tilgjengelige gjeldende fra forsterkeren er egnet for høyttaler brukes. Hvis forsterkeren er for kraftig, vil høyttaler bli skadet. Hvis høyttaleren kan håndtere mye større makt enn forsterkeren kan gi, blir lyden svak og kanskje forvrengt. Den tekniske betegnelsen forsterker og høyttaler matchende er "høyttalerimpedans" og den måles i "Ohm."

Lydforsterker

Forsterkere konvertere svak lydsignalene til sterke strømmer som "kjører" høyttalerne. At "makt" er vurdert watt---ser samme vurdering en en lyspære. Begrepet "watt" eller "watt" representerer hvor mye strøm som er tilgjengelig eller brukes i en krets. En liten håndholdt mottaker vil ikke ha mye lyd makt, mens større mottakere kan være reelle makten hus.

Velge riktig høyttaler

Hvis mottakeren var designet for å bruke en 6 til 8 Ohms høyttaler, vil deretter endre høyttaleren til en 3 Ohm kreve mer strøm fra audio-forsterker. Dette kan skade forsterkeren eller forårsake at lyden skal være fordreid mangel riktig strøm gjennom høyttaleren. Omvendt, det er ingen fordel i endring høyttaleren til en 16 eller 32 Ohm stil, som høyttaler ikke vil kreve nok strøm fra forsterkeren, og lyden kan være svak. Også bruker de fleste forsterkere en design-teknikk som kalles "feedback" som bidrar til å stabilisere ytelsen til forsterkeren. Denne tilbakemeldingen er ofte koblet til høyttaler kretsen på noen måte, og endre høyttaler kan påvirke forsterker stabiliteten.

Hva å gjøre

For best ytelse og sikkerhet, holde forsterker og høyttalere matchet. Bedre receivere som har eksterne høyttalere gir en utskrift spesifikasjon for høyttalerne. Hvis du vil "bedre lyd", bruker høy kvalitet høyttaler med den riktige Ohm vurdering. Bare andre løsningen er å investere i en bedre mottaker og høyttalere som oppfyller dine behov eller forventninger.