Nnywellness.com

Bak spankulere Bar Vs bak svaie Bar


Bak spankulere Bar Vs bak svaie Bar

En bakre spankulere bar og en bakre svaie lyd lignende og på noen måter ligner. Selv om de kan både positivt påvirke bilens håndtering, oppfylle de helt forskjellige roller.

Svaie Bar beskrivelse

En bakre svaie bar, mer korrekt kalt en anti-roll bar, er en tynn lengde av metall (alt fra 12 mm eller mindre 30 mm eller mer i diameter) som er boltet til og kobler til venstre og høyre side av bilens bakre hjuloppheng. En bakre svaie bar er vanligvis kombinert med en front svaie bar.

Svaie Bar formål

Formålet med en svaie bar er å redusere kroppen rulle som en bil erfaringer i svinger. Som biler ruller, er suspensjon på innenbords side tvunget ned mot bakken fordi det er forbundet med et solid stykke metall (svaie baren) ved siden av suspensjon mot utsiden av turn.

Fordeler

En svaie bar øker bilens grep ved å tvinge innsiden dekk for å bo på bakken. Sway barer kan også gjøre et kjøretøy kvikkere ved å redusere overflødig kroppen rulle som oppstår i svinger og kan bidra til å balansere ut håndtering.

Spankulere Bar beskrivelse

En bakre spankulere bar (eller spankulere klammeparentes) er et stykke metall som er boltet til toppen av spankulere tårnene.

Spankulere Bar formål

Formålet med en strut spenne er å redusere flex kabinettet opplever i svinger av oppkvikkende toppen av struts og spankulere tårnene mot hverandre.

Fordeler

En strut klammeparentes resulterer i en mer rigid ramme med mindre bøye og vri, som oversetter til en mer tillit inspirerende kjøreopplevelse. En rigid chassis er raskere, mens overflødig bevegelse og bøye kan gjøre et kjøretøy føler løs.