Nnywellness.com

Hvordan du bytter olje på en Suzuki motorsykkel


Hvordan du bytter olje på en Suzuki motorsykkel

Endre motorolje er regelmessig en viktig del av å eie og vedlikeholde en Suzuki motorsykkel, og det er en grunnleggende ferdighet som selv den minste teknisk dyktige motorsyklist skal kunne oppnå. Til tross for rekke Suzuki motorsykler, oppgave restene ganske lett og i utgangspunktet den samme for alle. Men, kontakt din lokale Suzuki forhandler bør du trenger hjelp.

Instruksjoner

• Varm motorolje ved å kjøre motorsykkelen for 5 til 10 minutter. Varmet olje vil flyte lettere og la fullstendig tømming. Stoppe motoren og slå tenningslåsen når oljen har blitt varmet tilstrekkelig.

• Fjern motorens olje lokket og Plasser en avløp panne direkte under motoren. Fjern bunnpluggen olje med en socket skiftenøkkel. Bunnpluggen er plassert direkte under motoren, men det finnes også i nærheten av sidene av motoren på enkelte modeller. Hold motorsykkelen oppreist og at oljen skal renne helt. Tørk bunnpluggen med en butikk tørkepapir for å fjerne alle partikler før du installerer det på motoren. Stram bunnpluggen til den sitter mot motoren og stram den ytterligere halvparten slå. Sett motorsykkelen tilbake på sin kick stå.

• Flytte avløp pan direkte under oljefilteret. De fleste nyere Suzuki motorsykler bruke et spinn-på type oljefilter som er montert på utsiden av motoren. Disse filtrene fjernes med en stropp eller cap-stil filter fastnøkkel og kan kastes en gang fjernet. Eldre modeller, kan imidlertid ha en filterelementet som er skjult bak et deksel på motoren. Fjern trekket er bolter med en socket skiftenøkkel og trekk filteret av motoren.

• Installere en ny oljefilter på motorsykkelen. Spinn på filtre bør være skrudd på for hånd til den sitter mot motoren. Stram oljefilteret halv ekstra slå til sikre den. Indre filterene elementer er installert ved å skyve elementet i motoren og sette på dekselet. Husk å installere noen o-ringer som kan finnes.

• Legge olje i motoren gjennom olje filler halsen på en trakt. Oljekapasitet varierer mellom ulike Suzuki motorsykler, men de fleste modeller vil ha maksimal kapasitet på motorens dekker. Fyll motoren med mindre olje enn den maksimale kapasiteten oppført. Tørk bort alle sølt olje og erstatte lokket.

• Start motoren og la den nye oljen varme i 5 minutter. Når oljen er varm, stopper motoren og sjekk oljenivået gjennom syn glass på motorens veivhuset. I de fleste tilfeller vil riktig mengde olje være representert ved den olje nivå er på eller nær midten av måleglassets. Legge til olje som nødvendig for å bringe oljenivået til midten av måleglassets. Fjern overflødig olje gjennom påfyllingsstussen olje med en håndpumpe.

Tips og advarsler

  • To-takts motorsykler krever ikke oljeskift.
  • For detaljert vedlikehold informasjon for din spesifikke Suzuki motorsykkel, få en Suzuki fabrikken manual fra din lokale Suzuki forhandler.
  • Ta vare ikke for å stram bunnpluggen. Overdreven dreiemoment vil fjerne trådene i veivhuset, krever en vanskelig og kostbar reparasjon.
  • Unngå overfylling motorolje for å hindre olje utblåsningen gjennom crankcase.