Nnywellness.com

Hvordan polske og Port hoder


Hvordan polske og Port hoder

Det første og viktigste trinnet i ytelse-motor bygning, utover enkel deleerstatning, er port og polsk hodene. Selv om en full port jobb er noe best overlatt til butikker som spesialiserer seg i ytelse-head design, en enkel port-samsvarende og rengjøring er godt innenfor egenskapene til gjør-det-yourselfer, og kan gi betydelige økninger i dreiemoment og hestekrefter. Det perfekte tidspunktet å utføre denne oppgaven er mens hodet er av og demontert for en motor gjenoppbygge.

Instruksjoner

• Bolten inntaket manifold og eksos hodet til hodet. Sprøyte blekk i inntaket manifold slik at det markerer det overlappende området på hodet. Vær forsiktig med å spray for tungt som kan forårsake kjører.

• Slå hodet over og spray blekk i eksos ventil lommene merke noen overlappende deler av overskriften flensen.

• Fjerne topp- og inntaket manifold. Pass på at du ikke gni ut trykksverten på underlaget inntak.

• Installere en sliping tromme i die jeksel og slipe bort noen overlappende områder i eksos hodet portene. Forsiktig jevne og runde overgangen til portene. Vær forsiktig med å slipe gjennom vegger av slangen.

• Installere en stein i jeksel og slipe bort det merkede overlappende området i inntak portene på hodet. Ikke male for dypt; la den siste bit av materiale for sliping trommelen.

• Installere en sliping tromme i jeksel og finish matchende inntak portene. Holde en rett vinkel til havnen. ikke la noen hul form.

• Snu hodet slik at forbrenning kammer møte. Installere en runde stein i jeksel og glatt ventil lommer uten å endre sine grunnleggende formen. Slipe ned avskjed linjer og støping flash, og lage en jevn overgang fra port passasjen til ventilen setet. Være forsiktig med å ta den ventilen sete eller ventil guide med stein. Ikke prøv å gjøre et speil fullføre. bare Eliminer mest åpenbare grovheten.

• Rengjør porter, ventilseter og guider med pensel, oppvaskmiddel og varmt vann. La tørke, og olje for å hindre rust.