Nnywellness.com

Lyder i fronten av en kvikksølv landsbyboer


Mercury landsbybuar ble introdusert av Ford som en drivstoffeffektive og plassbesparende minivan i 1993. Bilen var også et forsøk av Ford å gjøre overgangen fra sin eldre bak-stasjonen kjøretøy til den nye Ford Windstar. Fasaden og interiøret landsbyboernes setter det bortsett fra det meste av andre biler i sin klasse. Ford har at bilens unike dimensjonering, sitteplasser og kjøreegenskaper gjør det skiller seg ut i et overfylt minivan segment. Noen glitches, men forårsake uutholdelig fronten støy og kan true med å fremmedgjøre en rekke Ford lojalister.

Slutt kobler problemer

Svaie baren hensikt å redusere lean av kjøretøyet i svinger. Svaie bar slutten koblingene knytter svaie baren sikkert til nedre kontroll armer. Mens en slutt link av svaie baren er sikret til suspensjon, er den andre enden tilkoplet svaie baren. Hvis slutten koblingene ikke er koblet ordentlig på grunn av aldring eller andre grunner, vil grensesnittet avgir en lyden når kjøretøyet hits en bump eller blir kraftig.

Hjuloppheng foran spankulere

Mercury landsbybuar spiller MacPherson strut (forstillingen spankulere) en avgjørende rolle som en støtdemper. En coil våren er en integrert del av spankulere og ulike struts bruke varierende dempende mekanismer. Mens noen struts er avhengig av olje og et stempel å dempe bevegelsen, bruker de fleste andre struts elektroniske komponenter som gir riktig suspensjon dempe automatisk. Hvis struts ikke er en god figur, resulterer det i en betydelig vibrerende lyd når sjåføren tar en skarp sving eller reiser ned en skråning.

Foran stasjonen aksler

Stasjonen aksler brukes til å koble hjulene av bilen til deler. Når rattet er slått, er ytre leddene av akselen utsatt for enormt press og geometrisk. Dette fører dem mislykkes først på de fleste anledninger, dermed forårsaker en skarp klikkelyd støy når driveren hastigheter opp rundt høyre for lav hastighet hjørner. Hvis ikke reparert umiddelbart, kan CV felles ikke og føre til en høy stanger lyd.