Nnywellness.com

Den gjennomsnittlige watt Per kanal på en bilstereo


Den gjennomsnittlige watt Per kanal på en bilstereo

Bil stereoplaten makt rangeringer kan være svært forvirrende, som de varierer mye mellom ulike modeller og produsenter. Videre, stereo rangeringer kan avvike fra den faktiske avgangen oppstår. For å finne den gjennomsnittlige watt per kanal på en bilstereo, er det viktig å forstå alle konseptene bak makt vurdering.

Peak strøm og rot betyr kvadratisk makt

Forsterkere vurderes både topp utgangseffekt og utdataene rot betyr kvadratisk. Topp utgangseffekt brukes bare for et sekund, aldri for en lengre tid. RMS utgang, derimot, er en gjennomsnittlig utgangseffekt. Fordi strøm varierer umiddelbart når du spiller musikk, er RMS en mer nøyaktig måte å dømme de kontinuerlig kravene for et system. Alltid se etter en RMS-rating på en bil stereoforsterker du vurdere å kjøpe. Hvis spesifikasjonene klart ikke er angitt RMS strøm, er uttalte makt sannsynligvis peak strøm.

Antall kanaler

Den total utgangseffekt på en forsterker deles likt på alle kanalene koblet til. For eksempel kan en 400 watts forsterker sende 100 watt til fire kanaler, 200 watt to kanaler eller 400 watt til én kanal. Derfor de gjennomsnittlige watt per kanal på bilstereoen avhenger både forsterker utdataene og antall kanaler som brukes på stereoanlegget. I tillegg kan ikke alle forsterkere støtte samme antall kanaler. Kontroller forsterkeren støtter ønsket antall kanaler før kjøpe eller installere den.

Forvrengning

Forvrengning i en bil stereoplaten system kan oppstå i forsterker eller høyttalere. Hvis signalet produsert i forsterkeren har topp spenning høyere enn en komponent av kretsen kan, signalet kan klippet. Under klipping vedvarende utgangssignalet på peak strøm. Klipping kalles også harmonisk forvrengning; forsterker power rangeringer er et mål på total harmonisk forvrengning, som er en figur presentert som en prosentandel av lyd over et frekvensområde. For eksempel 0,03 prosent THD fra 20 Hz til 20 kHz betyr at forsterkeren kommer ikke mer enn 0,03 prosent harmonisk forvrengning over 20 Hz - 20kHz frekvensområdet.

Høyttaler matchende

Høyttalere er vurdert til å håndtere en viss mengde strøm. Hvis forsterkeren og høyttaler har tett samsvar makt rangeringer, er en ren signalet fra forsterkeren usannsynlig å skade høyttaleren. En avkuttet signalet har imidlertid mer strøm enn RMS kraften vurdering av forsterkeren fordi signalet er å bruke en uvanlig mengde tid på topp nivå. Vedvarende klipping kan skade en høyttaler som har makt kapasitet nær phono-inngangen på RMS utgang. For eksempel hvis du kjører en 75 watt RMS forsterker til klipping og sende signalet til en 100-watts høyttaler, vil du sende mer enn 100 watt til høyttaleren. I dette tilfellet kan høyttaleren skades. Derfor kan det være lurt å bruke høyttalere som faktisk har en noe lavere makt kapasitet enn forsterkerens produksjon. For eksempel hvis du slår en 75-watts høyttaler med en 100-watts RMS forsterker uten å forårsake forvrengning i høyttaleren, utgang forsterkeren mindre enn dens vurdert RMS. I dette tilfellet høyttaleren verken forsterkeren vil forvrenge eller skades.