Nnywellness.com

DVD brenner Guide


Brenning av DVDer kan gi deg en måte å arkivere en ekstra kopi av dine filmer eller å sette noen av hjemmevideoene på et lett tilgjengelig format. Mens det er ulovlig å brenne DVDer med kommersielt innhold og selge dem, kan du lage en kopi selv. Bruke en DVD-brenner, kan du enkelt fullføre denne prosessen med en begrenset mengde tiden investert.

DVD-brennere

Før du kan brenne DVDer, er det mulig at du må kjøpe en DVD-brenner. Du kan få en DVD-brenner i ett av to ulike former. Du kan få en DVD-brenner som er innebygd i datamaskinen, eller du kan få en ekstern stasjon. Den eksterne stasjonen kan koble til datamaskinen, eller det kan være en frittstående enhet. Mange nye datamaskiner leveres nå med en DVD-brenner som standard.

Plater

Når du skal brenne en DVD, må en tom DVD brenne innholdet. For dette programmet, kan du velge mellom flere typer plater. To av de mest grunnleggende formene for tomme DVD-plater er DVD-R og DVD-RW. Med DVD-R, kan du bare skrive til platen én gang. Når du lukker ut platen, kan du sette noe annet på den. Med DVD-RW, kan du skrive på DVD igjen og igjen.

Programmet

Når du har en DVD-brenner og en plate for å brenne innholdet også, må du også et program for å utføre oppgaven. I de fleste tilfeller bør du allerede har et program på datamaskinen som kan gjøre jobben. For eksempel hvis du har Windows 7 eller Windows Vista, kan du bruke Windows Media Player til å brenne DVD. Du kan også kjøpe andre programmer eller laste ned gratis programmer som vil hjelpe deg brenne DVDer.

Brenne DVD

Når du finner et program som kan gjøre brenning for deg, må du definere alt. Mens hver DVD brenner program er forskjellige, pleier de å ha de samme funksjonene. Du må finne filen du vil brenne til DVD. I noen tilfeller kan du bare finner filen på datamaskinen, dra og slipp den på riktig sted i programvaren. Deretter kan du velge innstillinger for den brennende prosessen som hastigheten og om du vil lukke DVD etter brenning. Deretter kan du begynne den brennende prosessen. Når det er ferdig, vil programvaren rapportere at prosessen er ferdig.