Nnywellness.com

NA motoren fabrikken spesifikasjoner


NA motoren fabrikken spesifikasjoner

Rotary motoren er en høyst uvanlig og sjelden anlegg. Det eneste programmet i veien juridiske personbiler er funnet i Mazda RX-8 sportsbil. Kompakte dimensjoner og vekt av motoren tillater Mazda å holde RX-8 tyngdepunkt nær bakken og vekt ganske lav, noe som gjør det til en av de beste håndtere biler på veien i dag.

Grunnleggende spesifikasjoner

Roterende motorer har radikalt forskjellige design enn normale motorer og bruke en "rotor" (derav navnet) i stedet for sylindere. Rotoren er en trekantet, lett monteres på en sirkulær lapp. Rotoren komprimerer gass/luft blandingen ved å rotere på lapp og derfor trenger ikke stempler, kamaksler og stenger. Begreper som bar og hjerneslag gjelder ikke motorer. Kapasiteten i en roterende defineres av det maksimale volumet kan komprimere og antennes per syklus, som for Maxdas roterende 1,3 liter.

Komprimeringsforholdet er 10:1, med flere porter elektronisk bensininnsprøytning tenne blandingen under komprimering slag. Rotoren ligger i en aluminium kammer med krom-stål liners. Eksos gasser flyten i rustfritt stål hoder, som deretter kobler til en lav mottrykk viktigste lyddemper. Transmission Engine er en sekstrinns manuell eller seks hastigheten automatisk

Effekt og dreiemoment

Dens lette og kompakte dimensjoner er en sjef fordel av rotary motoren dets evne å nå svært høyt turtall. Mazda roterende 's redline er en stratosfærisk 9000 rpm når koblet til en manuell girkasse, og 7500 rpm kombinert med automatisk, som senere overføring kan ikke takle høyere hastighet og dreiemoment. På grunn av begrensningen i turtall varierer maksimal kraft også basert på valget for overføring. Mens motoren gjør 232 hestekrefter 8500 RPM med en manuell girkasse, med automatisk produserer den 212 hk ved 7500. Denne forskjellen er utelukkende et resultat av motor hastighet restriksjoner, som dokumentert av faktum at motoren produserer en identisk maksimalt dreiemoment på 159 pund-fot på 5500 rpm uansett type girkasse.

Ytelse

Denne spinner motoren driver RX-8 fra null til 60 miles per time i seks sekunder flatt når sammenkoblet med manuell og seks og en halv sekunder med automatisk girkasse. Drivstofføkonomi er relativt dårlig uansett men spesielt vurderer 3000-kilos vekt hele bilen, som er veldig lett for en fire-seters. Både manuell og automatisk biler oppnå 16 miles per gallon i byen. Mens den manuelle versjonen blir 22 mpg på motorveien; automatisk kan presse en flere mil fra hver gallon, på grunn av lengre siste gear forholdet. Selv om begge overføringer har seks frem hastigheter, er den manuelle finalen forholdet 0,79 mens den automatiske topper på 0.58.

Overflødig drivstofforbruk er praktisk talt uunngåelig med rotarys og er hovedårsaken til disse motorene ikke er mer brukte i moderne biler. Den unike utformingen ikke bare tillater en betydelig mengde uforbrente drivstoff å unnslippe den forbrenningsprosessen, men også gir mye energi blir kastet bort som varme.