Nnywellness.com

351W ytelse triks


351W ytelse triks

Ford 351W eller 351 Windsor er klassiske amerikanske muskel. Del av 90 graders liten blokk V-8 Ford motorer, 351 Windsor nådde sin topp lager hestekrefter i 1969 290. Selv om denne lille blokken er en plattform som er i stand til mye større ytelse, kan du enkelt endre for å gjøre mer hestekrefter og dreiemoment. På grunn av sin ytelse potensial, er den brukt i biler, hot rods og muskel biler.

Flow: Nøkkelen til å bygge hestekrefter

Nøkkelen til å gjøre flere hestekrefter i 351 Windsor, eller noen motor, er å flytte mer gass/luft-blandingen gjennom motoren. Det betyr å forbedre flyten i hodet. Du kan bruke en myriade av ytelse triks for å oppnå høyere hodet-flow. Den første som gjør at luften ikke begrenses som det går inn i motoren. En av de billigste ytelse triksene du kan gjøre er bare å kjøpe en høy flow luftfilter og holde det rent.

Fjerne flyt begrensning

Et topplokk flyter og sin mest trange del. Utfordringen er å identifisere rekkefølgen som å forbedre hodet-flyt, så generelle ytelsen forbedres. Gjøre det billigste først som luftrensere, med mindre de må gjøres i samklang.

Eksos overskrifter

Det vil ikke hjelpe deg å ha høy flow i motoren hvis eksos er begrenset. Eksos er et felles sted flyt begrensning. Oppgradering til høy flow eksos overskrifter kan bygge betydelig hestekrefter, så lenge de er tilpasset flyten av resten av motoren.

Topplokk flyt

Når du har fjernet flyt-begrensning fra hver side av hodet (eksos og inntak), må hodene seg være "rant". Del av dette kan kreve noen maskinarbeid hvis du planlegger å øke størrelsen på din inntak og eksos ventiler. Men, kan du oppnå mange flere leder-flyt og påfølgende makt ved å bare installere høy ytelse kameraer. Det kan være mer økonomisk å kjøpe hele høy ytelse hoder, med cams, fjærer, rockere og ventiler. Måten en ytelse selskapet har allerede matchet enkeltkomponenter for maksimalt og ytelse.

Utskiftbare elektroder

Et nyttig triks for 351 Windsor bruker deler av sine fettere. 351 er en nydesignet 302 blokk. Men hodet er utskiftbare med de fleste av familien til 90 graders små-blokk Fords fordi bar er den samme; 351 har en utvidet strek. Så hvis du kommer over vintage hot-rod hoder på en swap møte eller rubrikkannonser, trenger ikke de være begrenset til den 351 Windsor. Sjansene er---med mindre de har endret---en rekke eksotiske racing hoder fra en Ford 289, HiPo, 302, sjefen eller Tunnel Port kan gi deg høy ytelse uten kostnaden av kjøper dem nye fra en etter-markedet ytelse selskap. Windsor er også 351 Cleveland brukes i eksotiske amerikansk-italiensk hybrid DeThomaso Pantera.