Nnywellness.com

Halogen vs Xenon


Xenon og halogen lys bruke en gass for å øke pære effektivitet, men det er flere viktige forskjeller mellom dem. Halogen lys er eldre type lyspære som bruker halogen gass som en buffer og backup system, mens xenon lys avhenger helt xenon gass å produsere lys.

Halogenpærer

De fleste frontlysene brukes i moderne biler er halogenpærer. Disse lysene bruke en gass sammensatte som inneholder mengder halogen som samhandler med filament produserer lys. Som tradisjonelle lyspærer bruker halogenlyspære motstanden av en filament for å produsere lys ved å sende en elektrisk strøm gjennom den. Frontlys filamenter må være sterk og er vanligvis laget av eller belagt med tungsten å gi dem holdbarhet. Halogen samhandler med tungsten og hjelper erstatte tapt partikler mens lyset er slått av. Dette gjør at halogen lys for å opprettholde samme lysintensiteten hele livet.

Xenon pærer

Xenon pærer, eller som de er mer presist å kalle Xenon High Intensity Utslipp (HID) pærer, avkall på filament og bruker bare en xenon gass. En elektrisk strøm er kanalisert gjennom gassen i en bue, og den resulterende reaksjonen sender elektroner hoppende opp og ned gjennom xenon atomene, skape lys. Ballast brukes til å sikre riktig spenning opprettholdes i pæren.

Xenon hensyn

Xenon HID-lys er en nyere oppfinnelse, og har flere fordeler forbundet med dem. De varer mye lenger enn konvensjonelle halogenlyspære. Om halogen er pålitelig, bruker pære fortsatt en filament vil til slutt brenner ut, mens xenon lyspærer bruker bare gass og elektrisitet, slik at de siste to eller tre ganger så lenge. Lys produsert ved reaksjon xenon vurderes også lys enn en lignende halogen lys, med et større område av lysspekteret for en hvitere lys. Lignende xenon pærer bruker også mindre energi enn en halogen tilsvarende.

Halogen hensyn

Mens halogenpærer ikke har levetid eller lysintensiteten xenon versjoner, de er fremdeles mye mer vanlig, og det er enklere og billigere å erstatte halogenpærer. Det er også noen uenighet hvor mye bedre xenon lyspæren lyser, hvis aktuelt, og ulike pærer vil ha forskjellige effekter. Mens halogen brenner varmt, rundt 3200 grader Kelvin, xenon pærer pleier å brenne enda varmere, opp til 12 000 grader Kelvin og kan utgjøre mer varme risiko.

Konvertering

På grunn av større effektiviteten av xenon pærer brukes de ofte i byggingen av frontlykter. Dette betyr ikke at en driver med halogen lykter kan bare bytte lyspærer med xenon-versjoner for å høste fordeler. Xenon pære bruker en helt annen system, som tar opp mer plass enn halogenpærer, og hvis bilen ikke er laget for xenon lys, kan det være en dyre eller umulige prosess for å konvertere.