Nnywellness.com

Hvordan endre Norton motorsykkel olje


Som en av de mest kjente britiske motorsykkel produsentene, har Norton produsert flere motorsykler som fortsetter å fange hjertene til MC-entusiaster og samlere over hele verden. Etterspørselen etter veteranmotorsykler vokser i høyt tempo, kan å eie og vedlikeholde en Norton Commando eller Dominator være en givende opplevelse. Endre motoren olje, men kan være en utfordring for første tid Norton eiere. Oppgaven er ganske grei, men arming selv med en Norton workshop manuell kan hjelpe deg ut av problemer du kan støte på.

Instruksjoner

• Fjerne rytterens sete, låse opp låseklemmene på begge sider av setet. Løft baksiden av setet oppover, og trekker setet til baksiden av motorsykkelen, fjerne sete helt fra rammen.

• Trekke olje lokket og integrert måling fra oljetanken. Tøm beholderen med en socket fastnøkkel til Fjern bunnpluggen fra bunnen av oljetanken. At oljen skal tømme i en olje pan til olje har redusert til en tynn vedlikeholdslading. Sett bunnpluggen, og strammes med en socket skiftenøkkel. Tørk bort alle gjenværende olje med et håndkle.

• Tappe olje fra motoren crankcase og olje sump, bruker en socket fastnøkkel til å løsne bunnpluggen på undersiden av motoren. At oljen skal tømme i en olje pan. Rengjør bunnpluggens magnetiske tips med et håndkle før du installerer plug tilbake til motoren. Snurp bunnpluggen med en socket skiftenøkkel, og tørke bort alle gjenværende olje med et håndkle.

• Fjerne og erstatte oljefilteret, som ligger på høyre side av motoren bak kickstart spaken. Skru beholde utover med en skrutrekker, og bruk en stropp fastnøkkel til å løsne oljefilteret fra motoren. Skru filteret helt for hånd, og trekk filteret og besegle ring av motoren og kaste begge. Pels nye olje filter tetningsringen med fersk olje, og sett den på motoren. Skru en ny oljefilter på motoren for hånd til den sitter mot motoren. Sikre oljefilter ved å stramme beholde utover med en skrutrekker.

• Legg olje i oljetanken, bruker olje lokket peilepinnen som et mål for å avgjøre tankens oljenivået. Stoppe fylle tanken når oljenivået er mellom "H" og "L" merkene på måling. Plass olje filler cap på beholderen, og trykk til den er sikker. Start motoren, og la den kjøre i fem minutter slik at oljen skal sirkulere. Kontroller oljenivået bruker måling; oljen skal være mellom både "H" og "L" merker. Stoppe motoren.

• At oljen skal betale for to minutter, og starte motoren igjen. La motoren løpe en annen tre minutter. Stopp motoren, og la det seg ned igjen for en annen minutt. Kontroller oljenivået igjen; oljenivået må være mellom "H" og "L" merkene på måling. Fyll oljetanken til toppen av oljenivået etter behov.

• Monter rytterens sete. Skyv foran på setet rammen. Senk den bakre delen av setet rammen. Sikre setet motorsykkelen ved å lukke sete låsene.

Tips og advarsler

  • Varm oljen før du begynner å at oljen skal flyte lettere, slik at raskere og fullstendig tømming.