Nnywellness.com

Tri-bånd vs Quad Band mobiltelefon


Når shopping for en ny telefon, kan du finne at det er flere ulike varianter av telefoner og funksjoner. En funksjon å betrakte er bandene. Mobiltelefon leverandører tilbyr flere typer telefoner som fungerer på forskjellige band. De to vanligste typene er Tri-Band og kvadrant-bånd mobiltelefoner hver fungerer litt forskjellig fra de andre.

Om band

Et band er bare et system som brukes av mobiltelefon til å kommunisere med nettverket, samt ringe til andre og sende tekstmeldinger. Hvert band arbeider en annen frekvens, og det pleide å være at mobiltelefoner støtter bare tilgang til en bestemt frekvens, og derfor bare én bestemt band. Som tiden gikk, men flere band ble innlemmet i mobiltelefoner, og telefonene som kan bare støtte én eller to band falt dystert, drar i hovedsak to typer telefoner: Tri-bånd og kvadrant bånd.

Tri-Band-telefoner

En Tri-band telefon er en telefon som fungerer med tre forskjellige band. De tre bandene kan variere avhengig av stedet der telefonen selges, men vanligvis telefonens bandet funksjoner er de to mest populære bandene av telefonen brukerens hjemland, pluss en ekstra bandet å gi internasjonal roaming rundt om i verden. Disse telefonene er ofte standard for de fleste mobiltelefon leverandører.

Quad Band-telefoner

Som Tri-Band-telefoner tilby Quad Band-telefoner også forskjellige bruker band. Men i motsetning til Tri-Band-telefoner, Quad band tilbyr bruk av et ekstra band, gjør fire totale band tilgjengelig til mobilen er bruker. Quad Band-telefoner er også kjent som "World band" telefoner, fordi tilstedeværelsen av fjerde bandet lar telefonen gå egentlig hvor som helst.

Fordeler og ulemper med Tri-Band telefon

Fordi telefonene kan bare håndtere tre bånd, er disse telefonene vanligvis billigere enn papirformat kvadrant-bånd. Videre, hvis du ikke har tenkt å gjøre mye internasjonale reiser i de neste årene, er det best at du kjøper en Tri-band telefon. Den største ulempen i Tri-band-telefoner er at i tilfelle at du trenger å reise til utlandet, vil du enten må kjøpe en Quad-Band telefon eller leie en telefon med et abonnement i reisemål.

Fordeler og ulemper av Quad Band-telefoner

Med en Quad-band telefon, du trenger aldri å bekymre deg for din telefon er ubrukelig i utlandet, (men for å unngå høye roaming kostnader, må du få en internasjonal abonnement hos leverandøren likevel.) Som du vil ta telefonen til en annen leverandør, gjør har telefonen være en Quad-Band det mye mer sannsynlig å arbeide med den nye leverandøren. De to viktigste ulempene ligger i pris og batteri: Quad band generelt er priset høyere så Tri-band, og fordi telefonen har å lytte til så mange frekvenser, batterilevetid er vanligvis mye mindre da en Tri-Band telefon.