Nnywellness.com

Påvirker TV virkelig synet?


Påvirker TV virkelig synet?

En mars 2010 artikkel fra Reuters avslører at i gjennomsnitt, amerikanere se 35 timer TV per uke; Det er nesten samme som en fulltidsjobb. Mens blir limt til røret kan dekk øynene ut, er det ingen bevis at det virker negativt syn på lang sikt.

Belastningen på øynene

Belastningen på øynene oppstår når du ser på noe, for eksempel en TV-skjerm for lengre perioder. Ifølge Mayo Clinic, tilstanden vanligvis går unna med resten, men det kan føre til tørr eller rennende øyne. Det kan også føre til kløe, brenning, uskarpt eller dobbeltsyn. Anstrengende kan også føre til en sår hals, sår rygg og skuldersmerte. Mens standard TV har potensial til å forårsake anstrengende, er nye og kommende teknologier som 3D-TV forbundet med en høyere forekomst av tilstanden. En januar 2011 artikkel i "The Huffington Post" rapporterer at 3D-TV har forårsaket kjedelig anstrengende for millioner av seere.

Sitter for nær

Mens det kan være bekymring at sitter for nær TV forårsaker øyeproblemer og skade, finner en januar 2010 artikkel i "Scientific American" det er ingen slike bevis. Foreldre har uttrykt bekymring over avstanden mellom sine barn og TV-skjermen. American Academy of Ophthalmology rapporterer at barn kan faktisk fokus bedre enn voksne på nærhet uten problemer som anstrengende. Sitter for nær TV forårsaker ikke øyeskade, men det kan være et tegn på nærsynthet.

Skadelige stråler

En annen vanlig myten rundt fjernsynsapparater er at de avgir skadelige stråler kan forårsake øyeskade og andre helseproblemer. I januar 2010 utgaven av "Scientific American" forklarer også at i 1960, en serie av TVer ble solgt som ble senere funnet for å gi av overdreven stråling. De ble trukket; skadelige elektronisk utslipp er ikke et kjent problem siden den gangen.

Andre helsemessige bekymringer

Ser på TV har liten effekt på våre syn, men det har vært knyttet til andre helseproblemer når gjort i overkant. Ifølge en studie utført ved Harvard University forskere og publisert i juni 2011 utgaven av "Journal av the American Medical Association", har TV ser vært knyttet til alvorlige helseproblemer, inkludert type 2 diabetes og hjerte-og karsykdommer. Mens TV selv ikke er skyldige, har det blitt funnet for å oppmuntre en stillesittende livsstil.