Nnywellness.com

60Hz vs 120Hz oppdateringsfrekvens


Oppdateringsfrekvensen er hastigheten som skjermen vise en TV eller en dataskjerm endrer sine bilder eller bilder, måles i Hertz, eller sykluser per sekund. LCD HDTVer tilbyr nå 60 Hz og 120 Hz oppdateringsfrekvens, betyr at de har oppdatert med en frekvens på 60 eller 120 sykluser per sekund. Selv om den 120Hz er svar på noen bilde kvalitet problemer av 60Hz rate, sier noen eksperter det tar refresh rate konseptet litt for langt.

Bakgrunn

Spredning av høy oppdateringsfrekvens som 60 Hz og 120 Hz på LCD HDTVer er et svar på problemene forårsaket av lavere priser på tidligere modeller i USA markedet. Tidlig LCD HDTVer spesielt led av bevegelse dimme. Dette skjer når TVEN er ikke effektivt behandle raskt på skjermen bevegelse eller innhold, som resulterer i displayet uskarphet. Dette er markert med "ghosting", der etter bilder forblir når bilder endre eller flytte.

Forbedret oppdateringsfrekvenser

Med etableringen av 60Hz som standard oppdateringsfrekvens i 2007 forsvant motion blur problemet nesten. 60Hz oppdateringsfrekvens oversettes oppdatering bilder av skjermbildet 60 ganger i sekundet. Innen de neste to årene, men begynte noen LCD HDTV-produsenter å bruke 120Hz.

Markedsføring

LCD HDTV produsenter begynte å spankulere sine markedsføring muskel med 120Hz-teknologi, samt enda raskere hastigheter på 240Hz og 480 Hz. eksempler Sony Corp med MotionFlow, Toshiba med ClearScan, skarp med Fine bevegelse forbedret og Samsung Electronics med Auto Motion Plus. Teknologi eller markedsføring plasser som disse ble også designet for å eliminere judder, som er en slags krampetrekninger kamerabevegelser - snarere enn Glatte panorering, som oppstår når filmen innhold konverteres til video.

Bivirkninger

Det store problemet med oppdateringsfrekvens på 120Hz og høyere er at bevegelsen i skjermbilder kan bli for fort og for glatt, til poenget med å gjøre det mindre naturlig. Dette påvirker spesielt film innholdet, som vanligvis er skutt med 24 bilder per sekund (fps) og er sammenflettet til 60Hz. Sped opp hastigheten kan påvirke opplevelsen av seere som er vant til en viss treghet eller judder i film og fjernsyn.