Nnywellness.com

N70 & N73 sammenligning


Nokia var en av de tidlige pionerene av smartphone. Hver ny Nokia modell forbedret maskinvare og stabilitet, og lagt til nye funksjoner. To av selskapets tidligste smartphone utgivelser, N70 og N73, var populære valg for transportabel profesjonelle, særlig i asiatiske land. N70 ble utgitt i 2005, N73 i 2006, og begge ble ansett toppen av linjen samtidig.

Grunnleggende funksjoner

Både N70 og N73 omtalt framsiden skjermer og tastatur. Dette var noen av de første smartphones frigis uten en ekstern antenne. De delte de samme 3G-funksjonene. N73 kjennetegnet en lysere, litt større skjerm enn N70 og inkludert en lyssensor som ble nylig introdusert. Begge telefonene tilbudt valg av dataoverfører polyfone og MP3 ringetoner. Begge var utstyrt med Bluetooth-adaptere.

Tilgjengelig minne

N70 forutsatt en detaljert anropregistrering som gikk tilbake 30 dager, 22 megabyte internminne og en RS-kortspor som kan romme en hukommelse card opptil 64 MB. Da N73 ble utgitt, det også tilbudt 30 dager etter anropsloggen men oppgradert minnekapasiteten med 42 MB intern lagringsplass, 64 MB ekstra RAM og et miniSD-kortspor som gjorde det mulig å legge til opptil 2 gigabyte ekstra minne.

Kamerafunksjoner

Både N70 og N73 tilbød noen av høyeste kvalitet objektiver og kameraer i mobiltelefoner. N70 inneholdt en 2-megapixel kameraet, med fortsatt og video opptak. N73 var en betydelig oppgradering i kameraet, tilbyr en 3.2-megapixel kamera og videokamera og den ekstra minnet kreves for å lagre bilder med høyere kvalitet.

Store forskjeller

Som med alle ny utgave i en serie, var det noen betydelige forskjeller mellom N70 og N73 modellene. N73 skrøt en mye større QVGA skjermen det vises 240-av-320 pikslers oppløsning, i forhold til mindre og mindre klart skjermen på N70. Ekstra minne til N73 bidratt til å fremskynde reaksjonstid ved bytte programmer. N73 hadde også den nye integrerte musikkspilleren, ikke tilgjengelig på N70. N73 viste betydelig mer taletid og standby batterilevetid enn N70, tillater opptil 14 dager uten ekstra kostnader i ventemodus.