Nnywellness.com

Hva betyr membran av en høyttaler?


De fleste høyttalere er elektromekaniske eller innenfor segmentet bevegelig, i design. De bruker en lett membran, eller membran, som er tvunget til å vibrere etter glidende, gjeldende-bærer coil - kjent som en talespole--på base. Vibrasjonene av membran overføres til omkringliggende luften hvor de reprodusere en hørbar lydbølge.

Hvordan høyttaler kjegler arbeid

Talespole av en høyttaler er en spole av fint wire suspendert slik at det kan flytte aksialt og omgitt av et magnetfelt produsert av permanente magneter. Når strømmen flyter gjennom spolen, spolen flyttes frem og tilbake i henhold til Flemings venstre hånd regel og, dermed, skyver og trekker på høyttalemembranen. Talespole og kjegle og er plassert i et avlukke, vanligvis laget av tre eller en annen solid materiale å bevegelse av spolen til luft.

Egenskaper for & materialer

Høyttaler kjegler er vanligvis konstruert fra lett, stiv materialer. Høyttaler kjegler bestrøket papir eller polymer plastmaterialer er populære, fordi de lider mindre av "ringing" - et fenomen der frekvenser nær naturlig eller resonant, frekvensen av membran forvrenge ikke lyden - enn andre materialer som metaller. Høyttaler kjegler kan imidlertid være vellykket konstruert fra en rekke materialer, inkludert aluminium, bambus fiber, glassfiber, Kevlar og magnesium.

Demping

Suksessen til en høyttalemembranen avhenger konvertere en lav frekvens forsterker signal til mekanisk bevegelse av spolen med maksimal effektivitet og kvalitet. Vibrasjonen av høyttalemembranen må tilbakestående, eller dempet, for å hindre ringer, men demping selv må ikke produsere hørbar forvrengning i lyden som høyttalemembranen gjengir. Når en høyttalemembranen vibrerer, genererer den et signal, kjent som tilbake Elektromotorisk kraft, som reiser gjennom høyttalerkabelen til forsterkeren utgang krets. Tilbake Elektromotorisk kraft i motsatt polaritet til vibrasjoner av høyttalemembranen og dermed hindrer ringer.

Tilbake-til-Front avbestilling

Overflaten av en høyttalemembranen presser fram til å opprette en lydbølge ved økende lufttrykk, mens tilbake overflaten skyver tilbake, redusere lufttrykk. Bølgelengder av lavfrekvenslyder kan er relativt stor sammenlignet med størrelsen på høyttalerkabinett og diffract--som bøye eller bryte opp--rundt. Lydbølgene fra baksiden av høyttalemembranen kan derfor avbryte ut lydbølger fra forsiden av kjeglen, et fenomen kjent som tilbake-til-front avbestilling.