Nnywellness.com

Velg Trac vs Quadra Trac


Velg Trac vs Quadra Trac

Velg-Trac og Quadra-Trac er heltid firehjulstrekk systemer brukes i Jeep kjøretøy. Quadra-Trac dateres til 1973 som merkenavn for Borg-Warner firehjulstrekk overføringer. American Motors Corp introdusert Select-Trac enheter i sin jeeper begynner i 1983. Velg-Trac og Quadra-Trac er de vanligste firehjulstrekk overføring tilfellene i jeeper. Moderne Chrysler-eide Jeep Liberty modeller bruke deltid firehjulstrekk kommando-Trac. Sen-modell Grand cherokeene og Commandos bruker en versjon av Quadra-Trac kalt Quadra-stasjonen.

Grunnleggende

Velg-Trac, med en NV242 eller nye Venture overføring sak, har heltid firehjulstrekk med en to-trinns og Skift-on-the-fly. Den har en lav-område 2.72-til-1 forhold. Det tillater deltid og heltid firehjulstrekk med en enkelt-lever overføring. NV 147 Quadra-Trac overføring saken er en behovsbetinget firehjulstrekk-system som bruker en gerotor kobling med høy-range evne, men ikke har lav-område eller nøytral posisjoner. NV 247 Quadra-Trac II har en lav-område evnen med 2.72-til-1 forhold og enkelt-lever overføring saken. NV247 Quadra-stasjonen er en variant av Quadra-Trac II med Quadra-Trac II overføring saken og variabel-Lok progressiv aksler. Det har også en 2.72-til-1 forhold.

Velg-Trac

Som heltids firehjulstrekk system gir Velg-Trac strøm til foraksel i vanlige kjøreforhold. Ingeniører designet systemet å redusere dekkslitasje, som normalt kan være overdreven i firehjulstrekk enheter. Skift-on-the-fly-funksjonen tillater føreren kan skifte fra to-hjulet stasjonen til del- eller heltid firehjulstrekk på hastigheter opptil 55 mph. Funksjonen lav-område gjør bilen å øke momentet for offroad-bruk. De operasjonen er to-hjulet stasjonen sende kraft til bakakselen; heltid firehjulstrekk høy sende kraft til begge aksler; deltid firehjulstrekk høy låsing fremre og bakre driveshafts å øke trekkraften; og deltid firehjulstrekk lav endre girforhold å gi lav hastighet strøm. Maksimalt dreiemoment kapasiteten er 2,028 fotpund. Velg-Trac II benytter en brems-Traction Control System og elektronisk to hastigheter overføring tilfelle omdirigere dreiemoment når hjul slip.

Quadra-Trac

Quadra-Trac behovsbetinget systemet gir firehjulstrekk bare i høye. Den er tilgjengelig som et alternativ på Jeep Laredos. Enheten forsyner et flertall av dreiemoment til bakhjulene, men progressiv differensial kan overføre dreiemoment til akselen som har mindre trekkraft til å redusere hjulet glidning. Quadra-Trac II-systemet inkluderer en lav-område modus for mer dreiemoment ved lave hastigheter under ugunstige kjøreforhold. Lav-område systemet gir Jeep bedre trekkraft under tung belastning. Driftsmodi på Quadra-Trac II er heltid høyt og lavt fire hjul stasjonen og nøytral. Maksimalt dreiemoment kapasiteten er 1800 fotpund.

Varianter

Quadra-Drive kombinerer Quadra-Trac II overføring saken med det variabel-Lok og bakaksel at dreiemoment overføre fra ett akselen til en annen. Systemet sender mesteparten av dreiemoment til bakhjulene, men deretter skifter til en annen hjulet når glidning oppdages. Det er en full-time system med lav - og høy-range firehjulsdrift og nøytrale driftsmodi. Deltid kommando-Trac og kommando-Trac II frigjøre firehjulstrekk i normale kjøreforhold. Kommando-Trac opererer i firehjulstrekk når driveren manuelt bytter til 4WD lås å gi en 50/50 dreiemoment splitt mellom aksler.