Nnywellness.com

Hvordan et potensiometer fungerer


Hvordan et potensiometer fungerer

Definisjonen av et potensiometer

Et potensiometer er en variabel resistor der verdien er endret manuelt. Elektrisk drevne enheten justerer spenning eller strøm i en krets. "Bryterne" på eldre TV-apparater, radioer og forsterkere er vanligvis potentiometers, som brukes til å kontrollere slike parametre som volum, diskant, bass, lysstyrke og kontrast. De finnes også i datamaskinen joysticken kontrollere. Potentiometers er blant de viktigste komponentene innen elektronikk.

Aksel-Type Potentiometers

Den vanligste formen for potensiometer består av en aksel med en sikkerhetsarmen (kalt en "wiper") som roterer rundt en flat halvsirkel karbon materiale. Karbon partikler presentere en motstand mot elektrisk strøm, så jo mer materielle en elektrisk strøm har å strømme gjennom, jo mer det er redusert. Ene enden av karbon stripen er koblet til en krets, og den andre tilkoblingen er gjort til svaber arm. Videre svaber arm beveger seg bort fra den første tilkoblingen, desto mer motstand møter det til gjeldende flyt. Noen potentiometers har sine forbindelser monteres på kretskort, og noen er meget lille "trim Potter" som krever en skrutrekker til å slå. Dette er utformet for bruk av serviceteknikere nøyaktig justere visse elektronisk utstyr.

Lysbilde-Type Potentiometers

I stedet blir montert på en rund form med en knute som roterer på en aksel, utforme "slide potentiometers" karbon materialet i en rett linje. Disse potensiometer kontrollene er raste opp og ned (eller venstre og høyre, avhengig av hvordan de er montert). Lysbildet "Potter" foretrekkes på enheter der plasseringen av kontrollen må ses raskt. Programmer omfatter grafisk equalizere med stereoanlegg, volumkontroller på elektronisk musikk keyboard og volum "fadere" lyd miksing styrene i platestudio og PA (offentlig adresse) utstyr.

Reguleringsmotstander

En annen type potensiometer for å håndtere høyere spenninger er ofte referert til som en "rheostat." Istedenfor å bruke en karbon materiale, brukes en wire-sår sirkulær konfigurasjon for motstand materialet, som kommer i kontakt med svaber arm.