Nnywellness.com

Hvor å sjekk for drivstoff levering i en Oldsmobile Alero


Oldsmobile Alero debuterte i 1999 som både en firedørs sedan og en to-dørs coupé. Det ble produsert med motor og chassis Pontiac Grand er. Alero ble solgt i Europa som Chevrolet produkt før det ble pensjonert i 2004. Sjekk drivstoff leveringssystem av en Oldsmobile Alero hvis motoren går grovt, stopper eller starter ikke på alle.

Instruksjoner

• Lindre systemtrykket Oldsmobile Alero modeller med 3,4 liters, 3.1 liter og 2.2 liters motorer. Koble fra negative batterikabelen og løsne butangass å la press renne fra systemet. Knytt en dual-tube manometer test porten og tømme noe drivstoff i en godkjent beholder. 2.4 liters motor modeller, løsne gassen cap og la noe press å flykte. Koble tilkoblingen fra drivstoffpumpen. Start motoren og la den kjøre til den stalls. Slå av tenningen og koble negative batterikabelen.

• Koble drivstoff press sensor vakuum slange. Sjekk for drivstoff i linjen. Hvis det er drivstoff i linjen, er drivstoff levering problemet sannsynlig forårsaket av en feil drivstoff pumpe trykkregulator. Hvis det er ingen drivstoff i linjen, koble vakuum slangen og fortsetter med drivstoff levering diagnostiske.

• Vri av drivstoff trykk test port hetten og fest en trykkmåler til drivstoff trykket ventilen hvis en ikke allerede er koblet. Koble til negative batterikabelen og vri nøkkelen til første posisjon. Ikke start motoren. Sjekk måleren. Må registrere ca 41 psi. Presset som er for høy angir en feil trykkregulator. Lavtrykk angir en tett dieselfilter eller en ødelagt drivstoffpumpe som skal erstattes.

• Kutte motoren, lindre systemtrykket igjen og fjerne negative batterikabelen.

• Koble drivstoff linjene og frigjøre filter montering. Fjern dieselfilter fra sin holder braketten.

• Undersøk filteret for tresko og Bytt den om nødvendig. Hvis det er ingen tresko, skyldes drivstoff levering problemet sannsynligvis et sammenbrudd i drivstoffpumpe selv.