Nnywellness.com

Hvordan registrere en japansk bil


Hvordan registrere en japansk bil

Registrere en japansk bil i USA kan variere fra mildt utfordrende å ganske vanskelig. Før det kan registreres i noen stat, må kjøretøyet være lovlig importert inn i landet og kravene utslipp av Environmental Protection Agency. Hvis japanske bilen du ønsker å registrere er en som allerede er på salg i USA (som en Honda Civic eller en Toyota Avalon), er oppgaven relativt lett. Hvis du imidlertid har det aldri blitt importert inn i landet, kan endringer i motor og eksos systemet være nødvendig.

Instruksjoner

• Klargjøre dokumentene som bevise overholdelse av kjøretøyet amerikansk regelverk. Før du kan registrere bilen, må du gi bevis at bilen overholder de føderale miljøreguleringer i USA. Husk på at USA har noen av de strengeste eksos utslippsgrenser på jorden, og mange dieselbiler som er allment tilgjengelig i EU ikke kan selges i USA uten omfattende endringer. For å bevise samsvar, fyll ut Environmental Protection Agency's Form 3520-1 og Department of Transportation's Form HS-7. Hvis et veldig lignende kjøretøy eller identiske bilen er solgt av japanske produsenten her i USA under et annet navn, Inkluder dokumentasjon for å vise likheter mellom bil og modellen på salg i Amerika. Også Inkluder japansk registreringsdokumenter og bill av salg. Du kan sende alle denne dokumentasjonen på grensen som kjøretøyet er inn i landet. Bilen vil bli utgitt, sammen med riktig godkjenninger, hvis den overholder utslipp reglene for landet.

• Kontakt en kommersiell importør å bringe bilen inn i landet på dine vegne. En costlier metode for å få de nødvendige papirene er å importere bilen inn i landet gjennom en kommersiell importør. Slike selskaper spesialister i å håndtere biler som ikke er rutinemessig brakt inn i landet og kan vanligvis hjelpe deg få bilen gjennom toll raskere og få alle de viktige dokumentene, som du må fullføre registreringen staten senere. Hvis bilen din ikke oppfyller utslipp forskrifter som er, er faktisk en kommersiell importør ditt eneste valg. Importøren vil bringe kjøretøyet i landet og slipper den til deg etter tekniske endringer i bilen for å møte utslipp-regelverket, som kan være ganske kostbart avhengig av spesifikasjonene til bilen.

• Det siste trinnet er å registrere bilen med tilstanden på lokale DMV kontoret. I stedet for signert over amerikanske tittelen, vil du presentere dokumentene fra tolleren, som viser at du er den juridiske eier og importør av bilen og at de følger med føderale reguleringer. Staten kan deretter be deg å passere en lokal utslipp test også, som i noen tilfeller---i California, for eksempel---kan være strengere enn føderale benchmarks. Imidlertid USA vanligvis kan du registrere bilen og få midlertidig plater og deretter gi deg et visst antall dager til lokale utslipp testene, som betyr at du kan nå kjøre bil og gjøre endringer relativt mer praktisk og enkelt.