Nnywellness.com

Auto hjul justering spesifikasjoner


Auto hjul justering spesifikasjoner

Hjul justering refererer til loddrette og vannrette plasseringen av et hjul i forhold til kroppen av bilen. Rough veier og jettegryter kan forårsake hjul å gå ut av justering. Når du utfører hjul justering, når teknikere og eiere fire vinkler som krever justering Kontroller dekkene slitasje. Hjul som er justert av et par grader føre dekk utslitt før de skal.

Camber

Camber refererer til vinkelen på det fremre og bakre hjul sett fra fronten av bilen. Hjul som lene innover har en negativ camber; hjul som lene utover har et positivt camber. Camber måles i grader. Dekk som viser overdreven trå slitasje enten innsiden eller utenfor dekket trenger vanligvis camber justering.

Caster

Caster refererer til vinkelen mellom to ledd, opprettet når rattet forhjulene. En ball felles og en strut mount kontroll hvor godt hjulene slår. Caster måles i grader fra fronten av bilen. Når topp pivot lener seg mot baksiden av bilen, er caster positive. En pivot som lener seg mot fronten av bilen har negative trinse. En bil som driver eller trekker til side må caster justering.

Tå refererer til avstanden mellom forsiden av to samsvarende dekk og baksiden av to samsvarende dekk. Hvis fremsiden av dekkene er nærmere enn tilbake sidene, sies dekk å toe-in. Hvis tilbake sidene av dekkene er nærmere enn foran sidene, sies dekk å toe-ut. De fleste biler justeres litt toe-in som gir bilen en bedre følelse i høye hastigheter. En bil med fjær slitasje både fremre dekk eller begge bakre dekk kan trenger toe justering.

Thrust vinkelen

Thrust vinkelen, også kjent som fire hjul justering, refererer til vinkelen på forakselen i forhold til bakakselen. Thrust vinkel justering sikrer at alle fire dekk justeres til hverandre. Biler med uavhengige suspensjoner nytte vanligvis av thrust vinkel justering.