Nnywellness.com

Hva er fordelen med en SCART-tilkobling?


Hva er fordelen med en SCART-tilkobling?

Syndicat des Constructeurs d'Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs, også kjent som SCART, er en multi pin kontakten på elektronisk utstyr for å overføre analoge lyd- og bildesignaler. Kontakten finnes på TVer, finnes videospillere og DVDer i Europa og andre deler av verden. SCART ligner koaksial kontakten i USA Kontakten finnes også på videokameraer og komponenter som grensesnitt med TV.

Flere signaler

En SCART-tilkobling er i stand til å kombinere og overføre komposittvideo, S-video- og analog lyd samt RGB-videosignaler. Signalene alle reise innen en enkelt kabel i stedet for separate sammensatt kabler. Scart-kontakter kan overføre signaler ene eller begge veier.

Kommandoer

Kontaktene kan overføre kommandoer, inkludert inn eller avslutter ventemodus eller video-modus, TV eller andre elektroniske enheter. Kommandoene reise sammen med lyd- og videosignaler. Hvis en standby-kommando sendes via en SCART-tilkobling, er TV automatisk aktivert eller deaktivert.

Seriekobling

Elektroniske enheter som inneholder mer enn én SCART-kontakten kan være tusenfryd lenket sammen med flere scart-kabler. Dette gjør passering av lyd- og bildesignaler gjennom enheter når én eller flere enheter er ikke i bruk. Sammenkjeding er også ideell når du vil kopiere innhold fra en opptaksenhet med en SCART-inngang til en annen enhet.

Bildekvalitet

SCART-tilkoblinger gir også en høyere bildekvalitet enn Belling-Lee kontakten, en type TV Antenneplugg brukes i Europa. En Belling-Lee kontakt ligner en koaksial men overfører signaler som bruker Phase Alternating Line, PAL TV-kodestandarden. Som andre TV antenne tilkoblinger, Belling-Lee er utsatt for radiosignal og maskin grensesnitt mens SCART-kontaktene ikke er så utsatt.