Nnywellness.com

Hvordan å reparere en DVD-linsen


Hvordan å reparere en DVD-linsen

Det finnes en rekke problemer som kan føre til en DVD-stasjon til å mislykkes, fra en plutselig mangel på strøm til hverdags irritasjoner som støv og smuss. Heldigvis er det noen enkel og rimelig måter å raskt feilsøke en DVD-stasjon eller spiller.

Instruksjoner

• Kontroller at linsen er faktisk problemet. Hvis DVD-stasjonen ikke kan lese DVDer, kan det skyldes strømkabelen eller båndkabelen som kobles til datamaskinens hovedkort har blitt ledige. Slå av datamaskinen og åpne opp saken. Det skal være to kabler kommer fra baksiden av DVD-stasjonen. Hvis man har kommet ugjort, skal plugg den inn igjen og harddisken fungere.

• Bruk en CD/DVD laserlinsen renere. Dette er en spesialisert rengjøring kit som kan kjøpes på noen store elektronikkforhandler. Den er formet som en vanlig CD. Sett den inn i din DVD kjøre skiven brett, lukke skuffen og la det spinn. Som den spinner fjernes alle skitt og støv som blokkeres linsen.

• Bruk en boks med komprimert luft for å spray stasjonen mens plateskuffen er åpen. Dette er et billig alternativ til å bruke en laserlinsen renere. Det oppnår i hovedsak den samme oppgaven på en svært low-tech måte. Husk å forsiktig spray luften i stasjonen. Sprøyting mye luft for fort kan skade delikat komponentene.

• Rengjør disker du prøver å bruke. Problemet skyldes ikke skitt eller støv på stasjonen; Det kan være platene selv. Hvis det er noe skjule du datasiden av platen, kan laser ikke lese den. Bruker skitne CDer og DVDer kan forårsake støv og skitt å falle på linsen, skjule den for fremtidig bruk.