Nnywellness.com

Ulemper med å bruke hjem bygget Hydrogen generatorer for biler


I 1998 rystet Ohio oppfinner Stanley Meyers bilverdenen da han demonstrerte en vann-drevet dune buggy på en TV nyheter kringkasting. Meyers ble tildelt 42 patenter for hans vann til hydrogen generator, men det så aldri produksjon som han døde samme år under mistenkelige omstendigheter. Selv om Meyers-drømmen ikke dø med ham, dårlig designet gjør det selv har HHO (Hydrogen, Hydrogen, oksygen) kits etterlatt mange lurer på om hydrogendrift er en svindel.

Dårlig dokumentasjon

De fleste HHO entusiaster ikke mekanikk eller elektrikere så det er ikke overraskende at noen gjør det selv HHO kits får dårlig publisitet. For mange av dem er over-forenklet eller ufullstendige fordi de er satt sammen av forskere som mangler praktisk erfaring. For eksempel fungerer rustfritt stålplater i disse pakkene bedre hvis du sand dem og holde fingeravtrykk av dem, men disse detaljene er ofte utelatt. Andre kits gjøre DIY prosessen kompleks med koblingsskjemaer og tekniske opplysninger som bare eksperter vil forstå. Dette gjør det enkelt å savne eller feiltolke viktige detaljer.

Installasjonsproblemer

Mange HHO kits er brosteinbelagte sammen fra lett tilgjengelige komponenter som filteret hus og Mason krukker. Disse delene trenger masse plass og motoren seksjonene på noen biler har lite til overs. Noen nytte av sokkel deler tapt raskt hvis du pop panseret og finne noe sted å sette nye generatoren.

Sikkerhet bekymringer

Hydrogen er en svært eksplosivt gass, men det er helt trygt når det behandles korrekt. En bubbler eller flashback bør er én måte å gjøre dette siden det overfører hydrogengass fra generatoren til luftinntaket av motoren gjennom røret fylt med vann og rustfritt stålull. Denne filtrerer ut farlige urenheter, holder hydrogen strømmer mot motoren og hindrer en backfire eller flamme fra tenne hydrogen før den når motoren. Noen kits utelate denne bubbler og sette alle utsatt. En annen farlig situasjon oppstår når hydrogen er fanget i generator-cellen. En trykk-sikkerhetsventil løser dette problemet, men noen kits hoppe over den. Noen kits også komme i trøbbel med sitt valg av elektrolytt. Siden hydrogen er produsert ved elektrolyse, en elektrolytt er nødvendig for å maksimere effektiviteten, men noen HHO kits bruker natron til dette formålet. Natron avgir karbonmonoksid kan angi din kupeen så dette er ikke en god idé.

Lav gassproduksjon

Mye kan gå galt når du skriver hydrogen gjennom elektrolyse. Noen kits overopphetes vannet i sine celler med for mye spenning og produsere mer damp enn hydrogen. Andre kits bruke rustfritt stål spoler i stedet for plater slik at de ikke har nok overflate område for effektiv elektrolyse og hydrogen produksjon. HHO kits som bruker natron elektrolytter er også mindre produktive siden det forsvinner raskt.

ECU & O2 Sensor problemer

Dagens biler har en ECU (Electronic Control Unit) og en O2 (oksygen) sensor. O2 sensoren registrerer oksygen inn motorens luftinntak og rapporterer det til ECU. Siden ECU bruker denne informasjonen til å justere drivstoff levering, som din O2 registrerer sensoren mer oksygen mer drivstoff, leveres til din sylindere. Dette skaper problemer når du legger til en HHO kit siden det sender en hydrogen/oksygen blanding til motoren som O2 sensoren registrerer. ECU reagerer ved å øke drivstoff levering og avbryter kjørelengde gevinsten. En EFIE (elektronisk bensininnsprøytning Enhancer) kan løse dette problemet ved å fortelle O2 sensoren at oksygen er fine, men den ofte utelatt eller glattet over i billige HHO kits.