Nnywellness.com

Hva er fordelene med en manuell girkasse?


En manuell girkasse kjøretøy er avhengig av sjåføren å manipulere bilens motor til forskjellige tannhjul med en girskifte. Manualer pleide å styre veien, men noen bil beslutningstakere rapport utgjør en brøkdel av deres årlig omsetning. Men manuell girkasse kjøretøy fortsatt tilby drivere visse fordeler, inkludert redusert pris, drivstofføkonomi og en mer involvert kjøreopplevelse.

Opprinnelige bekostning

Hvis du vet hvordan du skal kjøre en standard girkasse, kan du spare penger. Edmunds.com anslår at automatgir kan øke kostnadene ved en bil med $1000 over motparten manuell girkasse på kjøp. Mange bilprodusenter fortsatt gjøre manuell modeller, men det er ikke så mange valg som det pleide å være. Manuell girkasse er stort sett begrenset til små biler eller sportsbiler. Toyota nylig rapportert som håndbøker utgjør 2% av ettårige salget.

Vedlikehold

Vedlikehold er også billigere. Først væsken i en manuell girkasse må mindre hyppig endre. Plus, erstatter clutch i en manuell girkasse, som er den mest sannsynlige skyldige i nedbryting av en manuell girkasse, koster rundt $1500 mindre enn erstatte den tilsvarende delen i automatgir.

Drivstofføkonomi

Mange selskaper tout deres økonomiske automatisk modeller. Men noen anslag sette gass besparelser på anywhere mellom 195 og 244 gallons av gass over levetiden til en manuell girkasse i motsetning til automatisk. I noen modeller, som kan være seks måneder igjen av gass, finne gass til en kostnad på $4.10 per gallon. Testing av consumerreports.com konkluderte med at manuell girkasse kan spare 2 til 5 miles per gallon.

Kontroll

Fordi du er skiftende tannhjul, er du i kontroll over kjøreopplevelsen. Denne kontrollen kan lagre du gass, hvis du er villig til å holde RPMer lav på maskinen. Du kan også slippe bilen i nøytral når du nærmer deg en trafikklysskiftere, et trekk som ligner til opplevelsen av trykke bremsene i en hybrid-motor, Edmunds.com rapporter. Erfarne sjåfører i manuelle overføringer kan bruke girene for å manipulere motoren til å gi dem mer makt, som er nyttig i mindre enn ideelle forhold, for eksempel snø eller regn.

Oppmerksom

Edmunds.com hevder at drivere som bruker manuell girkasse er mer oppmerksomme drivere, basert på det faktum at de må stadig skifte bilens gir basert på kjøreforholdene.