Nnywellness.com

Feilsøke Smart TV-oppsett: Fange vanlige feil


Feilsøke Smart TV-oppsett: Fange vanlige feil

Det pleide å være så enkelt: du vil koble TVen til en antenne, plugg den inn i veggen og gjøres. Dagens "Smart TV" kan nå koble til Internett for å gi tilgang til streaming video, sosiale nettverk og en rekke informasjonskilder. Disse TV kan gjøre så mye mer enn de eldre modellene, men dette betyr også at de krever litt mer sett opp, og det kan oppstå flere problemer i å få dem til å fungere.

Kablet nettverksforbindelser

En Smart TV får informasjon fra Internett. Denne funksjonen fungerer ikke med mindre du koble den til hjemmenettverket. For mange mennesker er raskeste og mest pålitelige tilkoblingen å koble den direkte til til nettverksruteren. Hvis ruteren ikke er nær TV, kan du kjøre en kabel til en vegg-plate. TV kunne automatisk konfigurere seg selv til nettverket når den er koblet.

Trådløse nettverkstilkoblinger

Hvis det ikke er praktisk å bruke en kabel til å koble TVen, kan det hende du kan bruke en trådløs tilkobling i stedet. Noen Smart TV har denne støtten innebygd, men andre kan kreve en dongle som plugges inn i en USB-port. Wi-Fi-tilkoblingen kan ikke være sterk nok hvis du er langt fra basestasjonen; du må legge til et ekstra tilgangspunkt nærmere i. Også sette WiFi-tilgangspunktet til kanal 1 eller kanal 16 for å redusere forstyrrelser fra andre nærliggende trådløse nettverk.

Har passord klar

Smart TV får streaming video fra tjenester som Netflix og kan koble deg med din favoritt sosiale medianettsteder som Twitter og Facebook. Hvis du ikke kan koble til disse nettstedene på Smart TV, må du angi brukernavn og passord for hver av tjenestene. Hvis du ikke har en konto, må du angi en separat gjennom en datamaskin før du kan åpne den gjennom Smart TV. Du må også sette opp en konto for Smart TV kunne legge til nye programmer på TV.

Bredbånd båndbredde

Når du får din Smart TV satt opp, kan du finne at når du ser på streaming video fra Internett, bildet kan være hakkete eller bryte opp i store blokker. Hvis nettverkstilkoblingen fungerer, kan så problemet være at du ikke har tilstrekkelig båndbredde i bredbånd Internett-tilkobling. Netflix anbefaler minst 1,5 megabiter per sekund (Mbps) dataoverføre fart video og 3 Mbps for høy kvalitet. Sjekk din dataoverføre fart med en datamaskin, og kontroller at ingen andre enheter på nettverket prøver å få tilgang til Internett når du ser på streaming video.