Nnywellness.com

Hvor stor av en kompressor gjøre trenger for trykkluftsverktøy?


Air verktøy er tids- og arbeidssystemer savers. Brukes i hjemmenettverk eller lite butikken de hjelpe gjøre bedre og raskere reparasjoner. Hvert verktøy trenger en tilstrekkelig tilførsel av komprimert luft å drive det og en kompressor bør være dimensjonert verktøyets luft behov.

Boreverktøy

En luft bore med en 3/8-tommers chuck kapasitet krever 4 til 7 kubikkfot luft per minutt (CFM) å operere. En air-drevet drill med 1/2-inch kapasitet krever 6 til 8 CFM for 90 pund pr. kvadrat tomme (PSI).

Slipeverktøy

En jeksel med makt til å drive en 7-tommers sliping plate bruker gjennomsnittlig 7 CFM på en lufttrykket av 90 PSI.

Chiseling verktøy

En av de vanligste trykkluftsverktøy er luft meisel. Det krever et gjennomsnitt på 4 til 8 CFM på 90 PSI. P scalers er lignende verktøy og krever det samme omtrentlig CFM.

Mekanikk verktøy

Den mest brukte mekaniker luft verktøyet er innflytelse fastnøkkel. For bruk i bil, en 1/2-tommers stasjon slagskrumaskin er den mest populære og krever ca 5 CFM. Større 3/4-tommers skiftenøkler for lastebil bruk krever 8 til 11 CFM for forsvarlig drift. Det kreves også en større luft slange.

Dimensjonering kompressoren

Mens CFM levering er av primær betydning, er maksimalt trykk og lagringen tankstørrelse viktig også. Velg en kompressor med en CFM ut minst 25 prosent større enn det som kreves av antallet verktøy som vil betjenes samtidig. Hvis gitt et valg, kjøpe din butikk kompressor med største tankkapasitet tilgjengelig.