Nnywellness.com

Automatisk og manuell girkasse


Biler kan komme med en av to typer overføring: manuell girkasse krever sjåføren å bruk en pinne for å skifte mellom bilens tannhjul, mens bilen gjør dette på egen hånd med en automatisk overføring. Det er fordeler med å kjøre en.

Tilgjengelighet

Mange flere biler kommer med automatgir over manuell. Minibusser, SUV og andre større kjøretøy har nesten utelukkende automatgir. Manuell pinne Skift finnes i svært få modeller utenfor kompakt og sportsbiler.

Operasjon

Biler med automatgir er enklere å operere, som driveren ikke trenger å bekymre deg for drift clutch pedalen og skifte tannhjul hver 2500 RPM. Automatisk kan være et godt valg for unge sjåfører lærer å operere på et kjøretøy. Lagt kontroll av en pinne Skift kan imidlertid være en fordel i områder med skarpe svinger og dårlig vær.

Kjørelengde

Biler med manuell girkasse er kjent for å få bedre gass kjørelengde enn de med automatgir. Tester av forbruker organisasjoner angir at manuell girkasse kan resultere i to til fem flere miles per gallon. Det er flere grunner til dette, men det er generelt fordi automatgir er mer komplisert og krever mer energi å skifte gir i motsetning til automatisk når driveren kontrollerer girskift.

Kostnader

Biler med automatiske girkasser koster ofte mer enn de med manuell girkasse, et gjennomsnitt på rundt $700. Dette kan sees som en liten prosentandel for en bil som koster mer enn $20.000. Men vil den lavere drivstofforbruk også øke kostnadene ved drift automatgir.

Ytelse

Manuell girkasse resultere vanligvis i mer kraft og bedre motorytelse, sannsynligvis fordi bilen ikke har å håndtere kompleksiteten i automatisk. Dette er en av grunnene til at mange mennesker vurdere manuell girkasse biler som mer moro å kjøre - sammen med mer kontroll over bilen.

Vedlikehold

Biler med automatgir generelt krever mer vedlikehold enn sine manuell kolleger. Komplekse automatisk er det en større risiko for deler i overføring bryte ned. Overføring skal vedlikeholdes og væsken endret oftere - hver 30 000 miles forhold til 100.000 for manuell girkasse.