Nnywellness.com

Slik tester en SLA-batteri


Slik tester en SLA-batteri

Forseglet bly syre batteriet (SLA) er en videreutvikling av bly syre batteri, som er den eldste formen for oppladbart batteri-teknologi. Den lukkede versjonen av batteriet designet for å eliminere behovet for eiere å sjekke elektrolytt nivåer og legge dem etter behov. Det også eliminert en form for testing batteriet som et hydrometer ikke kan brukes til å teste elektrolytter inni. Hvis du vil teste SLA batteriet, kan du fremdeles gjøre det. med et voltmeter.

Instruksjoner

• Teste bare fulladet batterier for å få nøyaktige resultater. Bruk ladesystem som batteriet er knyttet å lade den eller lade med en egnet batterilader.

• Koble batteriet fra laderen eller lader systemet når det er fulladet. La batteriet sitte i 12 timer slik at det er ingen overflaten kostnad på batteriet som kan endre testresultater.

• Koble batteriet til enheten det makter og bruke det til makten enheten i tre til fire minutter. Koble den igjen for å teste.

• Slå på volt-meter. Koble positiv lede voltmeter til positiv terminalen batteriet og negative lede voltmeter til den negative terminalen på batteriet.

• Ta note av spenning lesing av batteriet. Et 12 volts batteri bør lese svært nær 12,8 eller 12.9 volt på meter. En 6 volt batteri bør lese 6.4 eller 6.5 volt på meter. Et batteri med en spenning på mindre enn 12 volt eller 6 volt, henholdsvis viser tegn på svikt og bør snart skiftes.

Tips og advarsler

  • Et ekstra batteri-test kan utføres med en kvalitet belastningstesting enhet. Alle disse enhetene kommer med detaljerte instruksjoner om hvordan du bruker dem. En Last test kombinert med en spenning test bør gi deg en god generell indikasjon på batteriets tilstand.
  • Være skeptisk til klarerer innebygde hydrometer "øyne" på siden av SLA batterier. Disse vises vanligvis tilstanden til elektrolytten i én celle, ikke alle cellene i batteriet.